7. Maak je eigen Limburgse energybars!
Ingrediënten voor ca. 8 repen
150 gr. havermout, 100 gr. appel, 150 gr. blauwe bessen, 50 gr. amandelen, 2 eieren, 75 ml. amandelmelk, 1 eetlepel kokosolie, snuifje kaneel en zout.
Recept
1. Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de havermout, amandelmelk en de kokosolie in een kom.
2. Haal de appel, amandelen en eieren door de blender en voeg dit mengsel tot aan de kom.
3. Roer de blauw bessen er onder en werk af met kaneel en een snuifje zout.
4. Schep de mix uit in een platte ovenschaal, druk stevig aan en plaats het geheel ca. 30 minuten in de oven.
5. Afkoelen, in repen snijden en op de trappers!
Liever een recept voor gevorderden? Bak appeltaartjes in een zanddeegjasje.
8. Après-bike
Aan de finish moet er altijd gevierd worden! Opties genoeg om op het einde van de rit te klinken met een fris biertje. Enkele tips:
Meer Limburgse schuimkragen vind je op de pagina over brouwerijen.