18-10-2023

Fietsen langs wijndomeinen in Limburg

Fietsliefhebbers en wijnfanaten opgelet! In het zuiden van Limburg vind je enkele van de meest betoverende wijndomeinen van België. Dankzij de glooiende heuvels zijn Haspengouw en Voeren de regio bij uitstek voor wijnliefhebbers. Stap op de fiets en ontdek de weelderige wijncultuur van deze regio op vijf fietsroutes.

1. Land van druiven en mergel

55 km
Een route met enkele matige tot steile hellingen door het intrigerende mergellandschap met zijn weidse panorama’s. Je passeert wijnkasteel Genoels-Elderen, het oudste wijnkasteel van België. Het is duidelijk dat je hier in de fruit- en wijnstreek fietst. Talloze boom- en wijngaarden prikkelen je zintuigen.

Bekijk deze fietsroute

Wijngaarden en wijnkasteel Genoels-Elderen in Riemst

2. Fietsen door het Haspengouws terroir

53 km
Fiets doorheen het glooiend fruitlandschap van Haspengouw naar indrukwekkende panorama’s, vierkantshoeves, rustige kerkdorpen en prachtige kastelen. Op de zuidelijke flanken duiken steeds meer druivenstokken op. Het Haspengouws terroir zorgt voor enkele topwijnen, het proeven waard.

Bekijk deze fietsroute

3. Verrassend Voeren

39 km
Deze fietsroute loodst je door het heuvelachtige, monumentrijke landschap van de Voerstreek. Je fietst doorheen een prachtig groen decor bezaaid met kastelen, vierkantshoeves, vakwerkhuisjes,... Je moet stevige kuiten of een elektrische fiets hebben, want je kan je aan pittige stukken verwachten.

Bekijk deze fietsroute

Wijn van wijndomein Pietershof in de Voerstreek

4. Appels met peren vergelijken

49 km
Fiets doorheen het glooiend fruitlandschap van Haspengouw naar indrukwekkende panorama’s, vierkantshoeves, rustige kerkdorpen en prachtige kastelen. De kleurrijke heuvels, het rijpende fruit en de sappige accenten van de locals die je erover vertellen verwennen alle zintuigen!

Bekijk deze fietsroute

5. Van fruit tot stroop

38 km
Deze fietslus met stevige klimmetjes start in Borgloon. Onderweg passeer je kleurrijke fruitboomgaarden, kerkdorpjes, het oude fruitspoor, de mooie 15de-eeuws abdij Mariënlof, kastelen, de Stoomstroopfabriek Borgloon en de ambachtelijke Stroopstokerij Vrolingen.

Bekijk deze fietsroute

Wandelen door de wijngaard van wijndomein Gloire de Duras in Sint-Truiden