Terhills strekt zich uit over een gebied van circa 356 ha in Dilsen-Stokkem en Maasmechelen, aan de rand van het enige Nationale Park van België. Gevormd door haar verleden als industriële mijn- en grindontginningssite, wordt de omgeving vandaag gekenmerkt door weelderige fauna en flora, enorme waterpartijen en unieke verzichten vanop de mijnterrils.
Hier start je bezoek aan Terhills, een groene oase vol diversiteit: van natuur tot avontuur!

Laat je in Terhills verrassen door een bijzonder stukje Vlaamse natuur. Je kan er genieten van een rijkelijk landschap van ‘bergen en meren’: uitgestrekte dennenbossen, grote waterplassen die getuigen van grind- en zandwinning, de hoge toppen van de mijnterrils die spectaculaire panorama’s bieden …

Waterratten en actievelingen komen aan hun trekken in het Terhills Cablepark, waar watersport toegankelijk is voor beoefenaars van elk niveau. Waag een poging en geniet van het instant vakantiegevoel op en langs het water.

Een autonome shuttle voert je dwars doorheen Terhills naar de imposante ingang van Elaisa. In dit hypermoderne wellnesscomplex vind je een nieuwe balans; omringd door prachtige natuur en geometrische vormen.

Een overnachting waarbij comfort wordt omzoomd door luxe? Daarvoor kan je terecht in één van de 59 viersterrenkamers van Terhills Hotel. De neoklassieke barokstijl van het imposante hoofdmijngebouw is een pronkstuk uit ons industriële verleden. In het heden kreeg het pand een trendy, toekomstgerichte invulling … Welkom in Terhills Hotel!

Droom je van een overnachting in het hart van de natuur? Dankzij Terhills Resort geniet je ten volle van het Nationaal Park Hoge Kempen, dichterbij dan ooit. In je vrijstaande cottage aan het water is een stijlvol samenzijn gegarandeerd. Wakker worden waar het bos, de heuvels en het water elkaar ontmoeten … Ook een daguitstap is mogelijk bij Terhills Resort. Van zwemmen, spionage in de digitale escape room tot minigolf.