Mijnsite Eisden

Terug

De voormalige mijnsite van Eisden heeft een hele metamorfose ondergaan. Tot 1987 was het een plek van industrie en hard werk, nu is het vooral op-en-top natuur en staat genieten van de rust centraal.

Het mooiste panorama van Vlaanderen

Terhills, onder die naam valt de mijnsite van Eisden, is de hoofdtoegangspoort naar Nationaal Park Hoge Kempen, heeft het mooiste panorama van Vlaanderen. De iconische “groene bergen” staan te pronken op de achtergrond van vele Instagramfoto’s. Die bergen zijn eigenlijk mijnterrils die helemaal door de natuur ingepalmd zijn. Trek je wandelschoenen dus maar aan voor een stevige staptocht. Geen mooier decor om volledig te ontspannen in Elaisa Energetic Wellness of in de Aqua Garden van Terhills Resort. In Eisden zelf staan verschillende oude mijngebouwen er nog steeds en kregen ze een nieuwe functie zoals een cinema, hotel of restaurant.

Het mijnverhaal van Ignace Schops

Ignace Schops is directeur van Nationaal Park Hoge Kempen. Als mijnwerkerszoon groeide hij op in de schaduw van de terril van Zolder. De natuur fascineerde hem. Urenlang ging hij op ontdekking. Later stond hij mee aan de wieg van het Nationaal Park. Zijn volgende doel? Een erkenning als UNESCO Werelderfgoed.

De terrils geven nu echt kleur aan Limburg. Van stoflong tot groene long!

Bekijk het mijnverhaal van Ignace Schops

Te zien en doen op de mijnsite van Eisden