Mijnsite Winterslag

Terug

Genk had maar liefst drie mijnen op haar grondgebied: Winterslag, Zwartberg en Waterschei. Winterslag is misschien wel de bekendste omdat dit de mijnsite is waar nu C-mine ligt.

Zowel onder als boven de grond

Op C-mine beleef je het leven van een mijnwerker. Ja, echt beleven. Met de Virtual Reality ben je opeens één van hen. Je daalt met je collega’s af voor een werkdag onder de grond. Eindigen doe je heel ver boven de grond op de 60 meter hoge schachtbok, in de echte realiteit is dat dan.

C-mine - © Guy van Grinsven

What’s in a name?

De c van C-mine staat voor creativiteit. En creatief zijn ze hier! Het atelier van keramist Piet Stockmans bevindt zich in het vroegere metaalmagazijn. Op het binnenplein heeft het kunstenaar- en architectenduo Gijs Van Vaerenbergh een groot labyrint gebouwd. En ook de Media & Design Academie heeft zijn plek gevonden op C-mine.

C-mine - © Guy van Grinsven

Het mijnverhaal van Peppe Giacomazza

Peppe Giacomazza heeft Siciliaanse roots. Zijn vader bracht hem mee naar België en sindsdien woont hij hier, in Genk. Fijn voor ons, want Peppe kan geweldig goed koken. Als je van zijn culinaire kunsten wilt genieten, rep je dan naar restaurant La Botte.

Peppe Giacomazza: "Onze tweede thuis, dat is onze eerste thuis geworden."