01-06-2022

Daguitstap in Ham met de kinderen

Een leuke uitstap met jouw kinderen waar zowel jij als zij plezier beleven? Een dagje uit in Ham is wandelen in de mooie natuur met steeds een leuk doel voor ogen. Onderweg heb je vele uitdagingen, lekkere pauzes en alpaca’s. Zo motiveer je jouw kinderen tot het einde!

10u00 // Multimoven is graaf!

Wie is er klaar voor ochtendbeweging? Met het Multimovepad Kepkensberg heb je direct je dagelijkse portie actie. In de startblokken en gaan! De eerste van de vele uitdagingen is het beklimmen van de Kepkensberg. Daarna balanceer je over boomstammen, werp je met dennenappels en kruip je onder en over touwen. Onderweg is het niet enkel leuk voor de kleinsten, maar je komt er ook de laatste restanten van de Tweede Wereldoorlog tegen. De loopgraven maken deze bosrijke omgeving nog meer bijzonder. Graaf!

Praktisch: beweeg erop los vanaf de parking van Scouts Genendijk in de Bivakstraat. Voor de actieve tocht van bijna drie km doe je best wandelschoenen of laarzen aan.

Multimovepad Kepkensberg in Ham (copyright @day_trips_with_kids)

 

12u30 // Parkeer je neer in Parkhoeve

Na al dat sporten, beginnen de buikjes al te grommelen. Gelukkig is er vlak naast het Multimovepad het restaurant Parkhoeve. Daar kan je lekker uitrusten met een lokaal getoetst gerecht. Voor een klein of een groot hongerke is er iets te vinden. Op het sfeervolle terras kijk je uit op de natuur met mekkerende schapen en fluitende vogels op de achtergrond. Jouw kinderen springen vol overgave op de trampoline en tekenen de mooiste tekeningen in de speelhoek.

Restaurant Parkhoeve in Ham

14u00 // Het perfecte trio: wandelen, spelen en dieren

Van wandelen en spelen krijgen we geen genoeg! De wandelroute 't Vlietje-Alpaca’s start aan het recreatiecentrum ’t Vlietje. Nog voor je wandeling gestart is, ravotten je kinderen hier op de speeltuin en het avonturenparcours. En nu focus op de volgende leuke stop: de alpaca’s! Geniet tijdens een pauze in het AlpaCafé van de rondhuppelende alpaca’s en lama’s in de weide. Ben je met minimum acht personen dan kan je van dichtbij de alpaca’s leren kennen en voederen.

Praktisch: vertrek aan het recreatiecentrum ’t Vlietje voor een wandeling van zes km. Alle info vind je op het infobord aan de ingang van het wandelnetwerk.

Goesting in een dagje Ham? Check ham.be/toerisme voor meer inspiratie!

Wandelroute ‘t Vlietje-Alpaca's in Ham