01-06-2021

Een dag in Ham

Een dagje Ham, dat is plezier voor jong en oud. Van uitgebreid ontbijten en piratenminigolf tot toffe volksspelen en een wandeling met koddige alpaca's. Na deze dag gaat ieder gezinslid content naar huis!

Alpaca in Ham

09u00 // Karibu rafiki!

Oftewel “Welkom vriend!”. Geef je dag wat african vibes bij de Vuvuzela. Dit gezellige tuin- en eetcafé voorziet elke zaterdag en zondag vanaf 9 uur een uitgebreid ontbijtbuffet (enkel op reservatie). Op het grote buitenterras keuvel je nog wat na terwijl de kinderen op de trampoline springen of een spelletje pingpongen. Maak ook zeker even tijd voor de piraten minigolf. Deze 18-holes “country-golf” is in België uniek in zijn soort.

Tip: Met meer dan 10 soorten bier van het vat en een uitgebreide drankenkaart is het hier ook heerlijk vertoeven rond de middag of avond.

13u00 // (H)amusante spelletjes

Ga op stap met een trolley boordevol leuke volksspelen in het centrum van Ham. Speel tegen elkaar en kom erachter wie de hoogste score kan behalen. Het spelmateriaal haal je af in het VrijeTijdsPunt van de stad. Je kan hem ook op voorhand reserveren, zo ben je zeker van een trolley. De tocht is 4 km en start aan ‘De Monade’. Vergeet je instagrammable spelervaring zeker niet te delen met #vtpham!

Kinderen zijn aan het kegelen tijdens de Volksspelenwandeling in Ham

15u30 // Op wandel met fluffy vriendjes

Sluit je dagje Ham af met een toffe alpacawandeling. Na een korte rondleiding en wat uitleg volgt er een voedermoment om elkaar te leren kennen. Klaar om met je wollige maatje op pad te gaan? De wandeling is altijd onder begeleiding en in groep (4 tot 9 alpaca’s). Onderweg is er een fotoreportage voorzien. Zo heb je een leuk aandenken van jou en je nieuwe wandelbuddy.

Goesting in een dagje Ham? Check ham.be/toerisme voor meer inspiratie!

Wandelen met alpaca's in Ham