Sunkissed
Geschreven door Elke & Joey
29-07-2021

Buggyproof op vakantie in Limburg

Elke en Joey van de blog Sunkissed testten een weekend lang enkele buggyproof wandelingen in Limburg uit. Of zij en kleine Louiz het leuk vonden? Dat lees je in hun blog.

Vlinderwandeling 

Ons weekendje Limburg start met de Vlinderwandeling in Kattenbos (Lommel). Een buggyproof wandeling van 2,2km waarbij de kids kennis maken met de verschillende stadia van de vlinder. We staan nog maar in de startblokken en ons zoontje is al helemaal onder de indruk van de reuzengrote vlinder die er pronkt. Onze missie is al geslaagd, al moet het dan nog maar beginnen, want tijdens de wandeling komen we verschillende leuke speelelementen tegen waarop hij zich helemaal kan uitleven. En wij? Wij genieten volop mee van de rust, de natuur en vooral van het prachtige landschap tijdens de wandeling. Een zalige, educatieve wandeling met veel afwisseling dus.

de Vlinderwandeling in Kattenbos

Tussenstop 

Ondertussen is het al bijna etenstijd. Voordat we naar ons verblijf rijden, stoppen we in De Groote Hoef, een kindvriendelijke brasserie midden in het groen. We hebben geluk met het weer en kunnen genieten van de sfeervolle tuin terwijl Louiz springt en klimt op het springkasteel en de speeltuin. Dit voelt echt aan als vakantie!

De Zwaluwhoeve

De Zwaluwhoeve 

Vanuit Lommel is het nog een dikke 10 minuten rijden naar Pelt. Louiz doet nog even een powernapje in de auto en ondertussen genieten wij van het groen van de Dommelvallei. Want wow, we wisten dat De Zwaluwhoeve een ideale uitvalsbasis is voor fiets- en wandelroutes, maar de ligging en vooral het uitzicht op het groen is echt idyllisch. Instant vakantiegevoel dus! Ook in de Zwaluwhoeve zijn de kids baas want naast een petanquebaan, een pingpongtafel, een biljarttafel en een arcadekast (hellooo jaren 90!), is er een grote tuin aanwezig die volledig omheind is. We besluiten om even te genieten van het uitzicht en zetten ons met een wijntje in de zon terwijl ons zoontje zich amuseert in de tuin. Win-win?

Ideale startplek voor een fietsroute 

Maar dus … De Zwaluwhoeve ligt tussen fietsknooppunt 206 en 209, ideaal om onze fietsen boven te halen. Ik had al een aantal keer vernomen dat de Kletsbar, de zomerbar van De Kletskop, een aanrader is. Dit willen we dus zelf eens uittesten nu we in de buurt zijn. We springen op onze fietsen, zetten ons zoontje in de fietskar en rijden richting Hechtel. Eens aangekomen gaat het bij Louiz van ‘Oeh!’ en ‘Aaah!’. We moeten wat moeite doen om hem de zomerbar in te krijgen want voor de ingang staan verschillende speeltuigen. We kunnen hem overtuigen met een nóg grotere speeltuin achter de zomerbar. In een zomerse setting, midden in het groen, genieten wij van een lekkere mojito met zicht op Louiz die ondertussen al heel wat vriendjes heeft gemaakt in de speeltuin.

Ideale startplek voor een fietsroute 

Mmm … ijs!

Onze dag eindigen doen we bij ’t Ezelsbrugske, een ijssalon met een mooie tuin en landelijk uitzicht. Louiz is in de zevende hemel wanneer hij zijn ijsje krijgt en ondertussen zicht heeft op de ezels. En alsof dat nog niet genoeg is, gaat hij na zijn ijsje nog even genieten in het speelplekje in de tuin. Een geslaagde eerste dag!

Wandelen in de Dommelvallei

Dommelvallei

Na een heerlijke nacht en ontwaken met een prachtig uitzicht (laten we zeggen dat we stiekem ook verlangen naar zo’n gigantische ramen in ons huis) tijdens ons ontbijt, besluiten we om een laatste kidsproof uitstap te maken. Ondanks het slechtere weer laten we ons niet tegenhouden. We trekken naar De Dommelvallei met onze laarzen aan.

Speellandschap Heesakkerpark

Op amper 2km van de Zwaluwhoeve ligt de startplaats van verschillende wandelroutes in Heesakkerpark. Alle routes zijn hier buggyproof, dus kiezen we voor de blauwe route (2km) aangezien deze langs de avonturenspeelplek loopt. En gelukkig maar dat we voor een niet al te lange wandeling kozen, want de avonturenspeelplek is een schot in de roos. Ons zoontje loopt door het water, klimt op de uitkijktoren, stapt over de boomstammen en roept verschillende keren ‘mama kijk!’ als hij weer een steentje in het water gooit. Een perfecte afsluiter van ons zalig weekendje.

Of we genoten hebben van ons weekend? Ja maal duizend! Zoiets als happy kids = happy parents?