01-12-2023

Vier winterse toppers voor het gezin in Bilzen

Trek er met de kinderen op uit naar het warme Bilzen. Deze charmante stad heeft heel wat activiteiten in huis voor een dag vol fun en avontuur voor iedereen! We lichten 4 afwisselende toppers uit.

1. Bilzen Mysteries: Het Complot

Laat je op het historische domein van Alden Biesen meevoeren op een interactieve speurtocht vol spanning. Je krijgt de kans om de rechterhand te zijn van commissaris Angel, vertolkt door actrice Joke Devynck. Ontwaak de speurder in jezelf en los het raadselachtige misdrijf van ‘Het Complot’ op. Spanning en spel voor jong en oud!

De speurtocht van Het Complot kan je dagelijks aanvatten in de voor- of namiddag en duurt ongeveer 1,5 uur. Een eenvoudige en een geavanceerde versie zorgen ervoor dat het spel op ieders niveau gedaan kan worden.

Bilzen Mysteries Het Complot in Alden Biesen

2. Winterevenement Dickens

Op 16 en 17 december wordt Alden Biesen omgetoverd tot een betoverend winterspektakel tijdens het Winterevenement Dickens. Dit jaar staat alles in het teken van 'In het spoor van Dickens,' met de opwindende focus op de uitvinding van de stoomtrein. Drie boeiende shows, gevuld met muziek, dans en theater, vertellen dit verhaal.

Wandel door het sfeervol verlichte domein en geniet van indrukwekkende acts en lichtelementen. Bezoek het Dickens-dorp, waar plaatselijke verenigingen smakelijke hapjes en drankjes aanbieden. Een onvergetelijk evenement dat de charme van Dickens' tijd doet herleven.

Winterevenement Dickens 2023 in Bilzen

3. Funbad, een spetterend speelparadijs

Voor de waterratten onder ons is Funbad, het spetterende indoor speelparadijs, een absolute must. Zwembad De Kimpel transformeert met opblaasbare attracties, drijvend speelgoed en een outdoor waterspeeltuin tot een waar waterwalhalla. En als de honger toeslaat, smul je op het gezellige binnenterras van de lekkerste hapjes.

Funbad is elke woensdag- en zaterdagnamiddag, zondag, en dagelijks tijdens de vakanties geopend. Mis deze spetterende belevenis niet!

Funbad in Zwembad De Kimpel in Bilzen

4. Wandel je warm in het Munsterbos

Ga op ontdekkingstocht in het Nationaal Park Hoge Kempen met een wandeling van 5 km door het betoverende Munsterbos. Tijdens deze tocht is het mogelijk om de bever te spotten, een fascinerende toevoeging aan je natuurexpeditie. Sluit je wandeling af in speeltuin Edelhof, de grootste openluchtspeeltuin van Bilzen.

Het startpunt voor deze avontuurlijke wandeling is de parking en startplek in Munsterbilzen-dorp. Een perfecte combinatie van natuur en avontuur voor een onvergetelijke dag.

Gezin wandelt in het Munsterbos in Bilzen