12-10-2020

Wat doen in de herfstvakantie?

Papa met kinderen wandelen in het bos van Bokrijk in de herfst

De herfstvakantie staat voor de deur. Een hele week om te vullen met de allerleukste activiteiten. Weet je nog niet heel goed wat doen met de kinderen? Kom eens een dagje naar Limburg, er is hier genoeg te doen.

1. Op expeditie in C-mine

De C-mine expeditie katapulteert je terug naar de tijd dat de mijnwerkers nog dagelijks afdaalden naar de ondergrondse gangen. Op deze avontuurlijke tocht maak je zelf ook die afdaling en kom je alles te weten over wat zich onder de grond afspeelde. Op het einde wacht je de ultieme uitdaging: beklim de 60 meter hoge schachtbok en geniet van een uitzicht over Genk en omgeving.

Kinderen gaan op C-mine expeditie in Genk

2. Stilte en muziek in het Klankenbos

Rondwandelen in het Klankenbos in Pelt is een zeer bijzondere ervaring. Tussen de bomen vind je een unieke verzameling aan klankkunstwerken. Je komt ook te weten hoe je muziek maakt met de natuur, bijvoorbeeld met een grassprietje of een dennenappel. Kinderen amuseren zich tijdens het gratis bosspel Tandroor. Het bos is altijd vrij te bezoeken.

Kunstwerk in het Klankenbos in Pelt

3. Een flinke boswandeling

Haal eens een frisse neus en maak een flinke wandeling in het bos. Net zoals de bomen in de herfst kom je helemaal tot rust. Dit is zelfs iets wat je kan doen op een dag met minder goed weer. Dan kruip je 's avonds gewoon lekker op de zetel met een dekentje en een kop warme chocolademelk.

Twee meisjes spelen in het speelbos van Bosland

4. Naar het Arboretum van Bokrijk

In het park van Bokrijk is het sowieso al leuk om in rond te wandelen. Een oase van groen en rust in het midden van Limburg. Maar breng ook zeker eens het bezoek aan het Arboretum. Achttien hectare aan verschillende soorten bomen en planten. Het Arboretum is opgebouwd uit een landschappelijke gedeelte, een moerastuin en een bosarboretum.

Pad van stenen in Bokrijk

5. Ontrafel het mysterie van Bilzen

Ga op speurtocht in de prachtige omgeving van Landcommanderij Alden Biesen in het interactieve spel ‘Het Complot’. Als rechterhand van de politiecommissaris stellen verschillende raadsels, proeven en dwaalsporen je op de proef. Na zonsondergang geniet je dan weer van het klank- en lichtspel ‘Het Verhaal’. Jan Decleir neemt je mee doorheen de geschiedenis van de landcommanderij.

Landcommanderij Alden Biesen in Bilzen by night

6. Terug in de tijd in het Gallo-Romeins Museum

In het Gallo-Romeins Museum in Tongeren leer je over het leven van de mens vanaf de prehistorie tot de Romeinse tijd. En niet op een saaie manier, maar met filmpjes, levensechte figuren en maquettes. In de herfstvakantie staan de Supergidsen voor je klaar. Zij beantwoorden al je vragen over je favoriete objecten en je mag ze zelfs aanraken. Plezier verzekerd! 

Kinderen in het Gallo-Romeins Museum in Tongeren

7. Op weg naar de ruimte in de Cosmodrome

Het heelal is ontzettend fascinerend. In de Cosmodrome in Genk waan je je een echte astronaut wanneer je in de 360° show langs sterren en planeten reist. De permanente expo "De Oerknal" neemt je mee naar het begin der tijden. Toen de aarde nog niet bestond, maar liefst 13,8 miljard jaar geleden. In de sterrenwacht speur je het heelal af met de enorme telescoop.

Astronaut in de Cosmodrome in Genk