23-06-2022

Een leuke zomervakantie met de kinderen in de Voerstreek

De Voerstreek is een beetje alsof je op vakantie gaat naar het buitenland. Het glooiende landschap, de authentieke kerkdorpjes,… het zou niet misstaan op een postkaart. Waarom je een zomervakantie met de kinderen in de Voerstreek moet overwegen? Wij geven jou het antwoord.

Leuke wandelingen maken met het hele gezin

Naar de Voerstreek trek je vooral voor een vakantie midden in de natuur. Even weg van drukke pretparken en veelbezochte trekpleisters, in een omgeving die rust ademt. Het talloze groen nodigt uit tot flinke wandeltochten. Af en toe passeer je een authentiek dorpje waar de vakwerkhuizen goed bewaard werden. Via het knooppuntennetwerk bepaal je eenvoudig je route waardoor je zelf in de hand hebt hoeveel kilometer ideaal is voor je kinderen. Neem een picknick mee voor onderweg! Je komt sowieso genoeg mooie plekken tegen waar je kan pauzeren.

Spelen in de natuur

Haal in het Bezoekerscentrum de Schatkaart van de Voerstreek af voor nog meer fun! Op een tocht van ongeveer 4 kilometer gaan kinderen op zoek naar schatten en komen ze meer te weten over de dieren die in deze streek wonen. Wist je trouwens dat in de Voerstreek heel veel dassen wonen? Op de kaart staan ook de locaties van de speelbossen aangeduid: het zijn er maar liefst vier. Klimmen en klauteren, knutselen met takken, een hut bouwen,… hier speel je in en met de natuur. In de speelboomgaard staan tussen de fruitbomen verschillende speeltoestellen. In de zomer, wanneer het fruit rijp aan de bomen hangt, mag je zelf plukken en proeven. Biologisch en lekker!

Meisjes in een speelbos in de Voerstreek

Klaar voor een partijtje Boerengolf? Geen vlakke golfbanen met gemillimeterd gras maar een stok, een bal en een weiland. Oh ja, en koeien, die kan je onderweg ook tegenkomen. Wie slaat in deze omstandigheden het snelst zijn bal in de hole? Er is alvast één zekerheid en dat is dat er heel wat afgelachen zal worden.

Vakantiehuizen voor de hele familie

De Voerense gastheren en -vrouwen doen er alles aan om de rust van buiten ook tot in hun vakantiewoning, B&B of camping door te trekken. Overnacht in een typisch vakwerkhuis met je gezin of verblijf in een comfortabel grote vakantiewoning waarin alle neven, tantes, grootouders en kinderen een ontspannen vakantie kunnen beleven.

Landschap in de Voerstreek

De Voerstreek als uitvalsbasis voor dagtripjes

Je zou denken dat de Voerstreek in een uithoek ligt, maar eigenlijk is het de perfecte uitvalsbasis voor dagtripjes naar Riemst, de Maasvallei, Zuid-Limburg en Wallonië. Op minder dan een halfuur ben je aan de Grotten van Kanne, de Toren van Eben-Ezer en Fun Valley Maastricht. Een ideaal dagje uit met de kids!

Overtuigd? Boek jouw zomervakantie in de Voerstreek.