23-06-2022

Wat te doen in de Limburgse Kempen met de kinderen?

Weten je kinderen niet meer wat doen deze zomer? Wij geven je graag een heleboel tips voor een fantastische uitstap naar de Limburgse Kempen. Zo zijn die vakantiemaanden heel vlug gevuld!

Haar veelzijdige natuur maakt  de Limiburgse Kempen een ideale regio voor jullie gezinsuitstap.

De noordelijke regio van onze provincie kent een veelzijdige natuur, het uitgelezen decor voor jouw uitstap met de familie. Hier genieten jullie van tijd samen tussen eindeloos groen! Heb je kleine schattenjagers bij? Misschien durven ze wel mee op zoektocht naar de schat van Koning Leeuw! De prachtige omgeving van de Sahara en Blekerheide maakt deze wandeling meer dan de moeite voor elke leeftijd. Test je skills als brandweervrouw of -man tijdens het spannende Vuuravontuur met Lucie. Wie weet ga je zelfs naar huis met een brandweerdiploma!

De picknickvlonder bij het ven Ruiterskuilen in de Duinengordel is de perfecte setting voor een pauze tijdens je wandeling.

Vertoef je graag in de duinen? De Duinengordel in Nationaal Park Hoge Kempen trakteert jullie op een ideale picknicksetting zoals het platform of de picknickvlonder bij het ven Ruiterskuilen. Ook voor wandelroutes met pit moet je in de Duinengordel zijn! Zo kan je er de hoogste landduin van Vlaanderen beklimmen! Terug aan de voet van de Oudsberg kom je weer op krachten met de vitaminebommetjes van blauwe bessenplantage Schrijnwerkers. In de zomermaanden kan je de besjes zelf plukken. Beloon je kroost (en jezelf) met een stuk vers gebakken blauwe bessentaart!

Trap langs vier Boslandgemeenten en zes natuurgebieden met de route Toeren door Bosland.

Zet je er liever de trappers in? Voer langs vier Boslandgemeenten en door zes natuurgebieden met de route Toeren door Bosland. Onderweg kan je uitkijktorens beklimmen, land art spotten, fiets je door de bomen, langs molens en kapellen en pauzeer je op een gezellig terras. Gezelligheid troef, ook op het zonovergoten terras van Domein Bovy! Het uitgestrekte wandelpark is bijna net zo vijverrijk als de Wijers en dankzij het vlonderpad makkelijk wandelbaar. Hou onderweg je ogen open voor Martin de IJsvogel die overal durft op te duiken! Schuilt er een dierenliefhebber in één van jullie? De ezel, schapen, geitjes en varkens van Bovy willen je graag ontmoeten! Nog meer dierenplezier? Wat dacht je van een wandeling met alpaca’s of een huifkartocht door de bossen en velden, mét pannenkoeken!

De geitjes van Domein Bovy willen je graag ontmoeten!

Neem je kinderen terug in de tijd met een bezoek aan het Openluchtmuseum Bokrijk en laat ze zien hoe onze huidige gebruiken en tradities gevormd zijn door het verleden. In de maanden juli en augustus valt hier nog meer te beleven tijdens de Zomerdagen in Bokrijk. Met boeiende demonstraties tonen makers van vandaag, gisteren en morgen je met trots hun vakmanschap. De Living History-acteurs voeren je mee naar de jaren 1919 en in de Oude Stad beleef je de wervelende jaren zestig. Waar je nog echte vaklui aan het werk kan zien? In het GlazenHuis in Lommel! Zie met je eigen ogen hoe getalenteerde kunstenaars uit heet vloeibaar glas de mooiste kunstobjecten maken aan de hand van eeuwenoude technieken. Zo sta je even stil bij iets dat vandaag de dag overal aanwezig is: van de ramen waar we door kijken tot de schermen van onze smartphones.

In het GlazenHuis in Lommel kan je met eigen ogen de technieken van het glasblazen aanschouwen.

Als de temperaturen stijgen is elke vorm van afkoeling welgekomen. In het golfslagbad, de wildwaterbaan, glijbanen, Kinder-doe-bad, buitenbad en Aziatisch snorkelbad van Aqua Mundo kunnen ze al hun energie kwijt, terwijl jij geniet van rust tussen exotische vissen of in het bubbelbad. Je vindt dit subtropisch zwemparadijs in Erperheide en in De Vossemeren.

In Aqua Mundo kunnen je kinderen al hun energie kwijt.

De Limburgse Kempen, da’s gaan!