23-06-2022

Wat te doen in Hasselt met de kinderen?

Heb je inspiratie nodig om je kroost bezig te houden in de zomermaanden? De combinatie van natuur en cultuur maken Hasselt een ideale bestemming voor elk gezin!

De Abdijsite van Herkenrode is omgeven door wondermooi natuur.

Naast een bruisende binnenstad heeft Hasselt een mooie groene rand met bijzondere plekjes. Eén van die parels is de Abdijsite Herkenrode. De historische gebouwen waar ooit de rijkste vrouwenabdij van de Nederlanden huisden, zijn prachtig gerestaureerd. Hier vergeet je de stadsdrukte en word je ondergedompeld in het verhaal en de natuurrijke omgeving van de Abdij. Kleine durvertjes kunnen mee op stap met eenhoorn Hoorntje die er in de bossen woont. Hij en zijn vrienden waaronder een ridder en de kokkin geven je graag een kijkje in het dagelijks leven in de abdij aan de hand van leuke opdrachten en verhaaltjes. Ook leuk wandelen doe je in Kiewit op ’t plezante potenpad! Twee kilometer aan kindvriendelijk wandel- en speelplezier en interessante natuurweetjes!

Bakkersdochter heeft van Hasseltse speculaas haar specialiteit gemaakt.

Van al dat wandelen krijg je honger. De allerlekkerste Hasseltse speculaas? Die vind je bij Bakkersdochter! Jacques en dochter Heleen hebben er hun specialiteit van gemaakt. Als ze aan het bakken zijn, is de straat gevuld met de heerlijke geur van koek en brood. In deze authentieke bakkerij voelt iedereen zich als een kind in een snoepwinkel. Zitten er toch nog wat stappen in de benen? Ga op Knibbel Knabbel tocht door de stad en vul je lege picknickmand door vragen op te lossen. Mandje vol? Kies een leuke picknickplaats op de kaart en smullen maar!

Kinderen luisteren naar verhalen over Hasselt tijdens de luisterroute.

Hasselt kent een luisterrijke geschiedenis. Volg de MP3-luisterroute en laat je meeslepen door pakkende, grappige en soms wat griezelige verhalen over de mooiste plekjes van de hoofdstad. Jeugdauteurs Ed Franck en Kolet Janssen schreven de teksten over de gebouwen, beelden en pleinen volledig op kindermaat. De stemmen van acteurs Warre Borgmans en Ianka Fleerackers brengen alles tot leven. Nog meer te ontdekken is er in het Modemuseum Hasselt, waar je met Schatten van Vlieg op zoek gaat naar de verhalen achter de kledingstukken van de expo DessUndress. Geef je ogen de kost, wees aandachtig voor details, breng de opdrachten tot een goed einde en ontwerp je eigen trui!

Laat je je graag verbazen? Markeer alvast 10 tot 14 augustus in je agenda, want dan neemt het Provinciaal Dommelhof de Hasseltse binnenstad weer over voor Theater op de Markt. Al voor de negentiende keer vullen ze je zomer met wonderlijke circusoptredens en indrukwekkend openluchttheater. Ook bij Villa Verbeelding val je van de ene verbazing in de andere. Elke kamer van dit witte herenhuis verrast je met een andere kijk op boeken en illustraties. Villa Verbeelding voorziet bij elke tentoonstelling een educatief programma met speurtochten en kijk- en doe-opdrachten voor verschillende leeftijden.

Laat je verbazen tijdens Theater op de Markt in Hasselt van 10 tot 14 augustus!

Alarm, alarm, oh wat is het warm? Of heeft de regendans van kabouter Plop zijn effect gehad? Bij Plopsa Indoor Hasselt is het altijd droog, aangenaam en helemaal magisch. Hier kom je ogen en oren tekort voor de 25 betoverende attracties van je favoriete Plopsa-helden! Stuiteren met de kikkers in de wereld van Maya de Bij! Kriebels in je buik op de Wickie Coaster en de Vuurtoren! En een Bumba Magico Show!

Stuiter met de kikkers van Maya de Bij in Plopsa Indoor Hasselt!

Hasselt is zoals zijn speculaas: na de eerste hap wil je alleen maar meer!