De Grotten van Kanne

De Grotten van Kanne vzw biedt je een unieke rondleiding in de groeve aan over een afstand van maar liefst ruim anderhalve km. Zo krijg je een goed beeld van de uitgestrektheid van deze prachtige groeve met z'n metershoge gangen. In dit fabuleuze ondergrondse landschap zijn de sporen van de voormalige blokbrekers zoals werkfronten en opschriften nog ruimschoots aanwezig.
Maar er is meer. Zo bezoeken we tijdens de rondleiding het museum met z'n prachtige muurschilderingen en fossielen. We laten je kennismaken met de Neanderthaler, de mosasaurus maar ook met vleermuizen. Aan de grottenbier lagering proef je van een glaasje grottenbier of fris. Uiteraard leer je ook waarom de champignons het zo goed doen in de grotten en vertellen we je alles over de huidige en vroegere manier van kweken.
Om deze grottenbeleving zo optimaal mogelijk maken bieden we groepen de mogelijkheid om de rondleiding uit te breiden met proevertjes van streekproducten, een mergelworkshop of een degustatie van de Riemster streekbieren.
Ook voor scholen is er een educatief programma voorzien. Bovendien kun je ook kiezen voor één van onze themarondleidingen zoals "geologie" of "oorlog ondergronds".
Rondleidingen op reservatie zijn elke dag mogelijk behalve pinkstermaandag, kerstmis (25 en 26 december) en 1 januari.
Individuelen kunnen elke zaterdag en zondag zonder reservering de grotten bezoeken om stipt 13u30 (uitgezonderd van 15-12 t.e.m. 01-02). In de maanden juli en augustus wordt er elke dag een rondleiding voor individuele bezoekers voorzien om 13u30.
Kortom, laat je door een ervaren gids met een vleugje humor wegvoeren van de dagdagelijkse hectiek en kom genieten van al het rijke dat de mergelgrotten te bieden hebben.

Individuele tarieven

  • volwassenen en kind +10 jaar: 6 euro (inclusief 1 consumptie);
    kind -10 jaar: 3,50 euro (exclusief consumptie)

Groepstarieven

  • Groepen (min. 15 personen): volwassenen en kind +10 jaar: 6 euro (inclusief 1 consumptie);
    kind -10 jaar: 3,50 euro (exclusief consumptie);
    leerlingen (in schoolverband) -18 jaar: 3,50 euro (exclusief consumptie)

Faciliteiten

Buggyvriendelijk
Parking binnen een straal van 100m
Rolstoelvriendelijk