De Grotten van Kanne

De Grotten van Kanne is een authentieke groeve waar nog gewerkt, gewoond en geleefd wordt. In dit fabuleuze ondergrondse landschap van maar liefst 16 km zijn de sporen van de voormalige blokbrekers zoals werkfronten en opschriften nog ruimschoots aanwezig.
Maar er is meer. Zo bezoeken we tijdens de rondleiding het museum met z'n prachtige muurschilderingen. We laten je kennismaken met de Neanderthaler, de mosasaurus maar ook met vleermuizen. Aan de grottenbier lagering proef je van een glaasje grottenbier of fris. Uiteraard leer je ook waarom de champignons het zo goed doen in de grotten en vertellen we je alles over de huidige en vroegere manier van kweken.
Om je grottenbeleving zo optimaal mogelijk maken bieden we groepen de mogelijkheid om de rondleiding uit te breiden met proevertjes van streekproducten, een mergelworkshop of een degustatie van de Riemster streekbieren.
Ook voor scholen is er een educatief programma voorzien.
Rondleidingen op reservatie zijn elke dag mogelijk behalve pinkstermaandag, kerstmis (25 en 26 december) en 1 januari.
Individuelen kunnen elke zaterdag en zondag terecht om stipt 13u30 (uitgezonderd van 15-12 t.e.m. 15-02). In de maanden juli en augustus wordt er elke dag een rondleiding voor individuele bezoekers voorzien om 13u30.
Kortom, laat je door een ervaren gids met een vleugje humor wegvoeren van de dagdagelijkse hectiek en kom genieten van al het rijke dat de mergelgrotten te bieden hebben.

Individuele tarieven

  • volwassenen en kind +10 jaar: 6 euro (inclusief 1 consumptie);
    kind -10 jaar: 3,50 euro (exclusief consumptie)

Groepstarieven

  • Groepen (min. 15 personen): volwassenen en kind +10 jaar: 6 euro (inclusief 1 consumptie);
    kind -10 jaar: 3,50 euro (exclusief consumptie);
    leerlingen (in schoolverband) -18 jaar: 3,50 euro (exclusief consumptie)

Faciliteiten

Parking binnen een straal van 100m