De Grotten van Kanne

De Grotten van Kanne vzw biedt je een unieke rondleiding in de groeve aan over een afstand van maar liefst ruim anderhalve km. Zo krijg je een goed beeld van de uitgestrektheid van deze prachtige groeve met z'n metershoge gangen. In dit fabuleuze ondergrondse landschap zijn de sporen van de voormalige blokbrekers zoals werkfronten en opschriften nog ruimschoots aanwezig.
Maar er is meer. Tijdens de rondleiding bezoeken we het museum met z'n prachtige muurschilderingen en fossielencollectie met als pronkstuk een echte schedel van een mosasaurus. We laten je kennismaken met de Neanderthaler maar ook met vleermuizen. Aan de bierlagering geniet je van een fris Mosasaurusbier dat, onder ideale klimaatomstandigheden, in de mergelgroeve op smaak heeft kunnen komen. We brengen een bedrijfsbezoek aan de enige ondergrondse champignonkwekerij in Vlaanderen waar je de grotchampignon plukvers kunt kopen en last but not least nemen we een kijkje in de adembenemend mooie kapel.
Om deze grottenbeleving zo optimaal mogelijk maken bieden we groepen de mogelijkheid om de rondleiding uit te breiden met streekproducten, een mergelworkshop of een degustatie van de Riemster streekbieren.
Voor scholen is er een educatief programma voorzien.
Rondleidingen op reservatie zijn elke dag mogelijk behalve pinkstermaandag en vanaf 25 december tot en met 2 januari.
Individuelen kunnen elke zaterdag en zondag zonder reservering de grotten bezoeken om stipt 13.30 u. (uitgezonderd van 15-12 t.e.m. 01-02). In de maanden juli en augustus wordt er elke dag een rondleiding voor individuele bezoekers voorzien om 13.30 u.
Laat je door een ervaren gids met een vleugje humor wegvoeren van de dagdagelijkse hectiek en kom genieten van al het rijke dat de mergelgrotten te bieden hebben.

Individuele tarieven

  • Volwassenen en kind +10 jaar: € 11 (inclusief 1 consumptie);
    kind -10 jaar: € 5,50 (exclusief 1 consumptie)

Groepstarieven

  • Groepen (min. 15 personen): volwassenen en kind +10 jaar: € 11 (inclusief 1 consumptie);
    kind -10 jaar: € 5,50 (exclusief consumptie);
    leerlingen (in schoolverband) -18 jaar: € 5,50 (exclusief consumptie)

Faciliteiten

Buggyvriendelijk
Parking binnen een straal van 100m
Rolstoelvriendelijk