Binnenkort mogen we een nieuwe unieke fietsbeleving verwelkomen. In de Mechelse heide komt namelijk een gloednieuw fietspad 'Fietsen door de Heide' in het Nationaal Park Hoge Kempen. Momenteel zijn we volop bezig met de ontwikkeling hiervan. Dit landmark maakt deel uit van een totale metamorfose van het fietstraject tussen knooppunt 550 en 551.

Laatste update over Fietsen door de Heide

De werken aan de nieuwe fietsbeleving zijn gestart. Hierdoor is het fietspad vanaf de Steenweg naar As langs de Weg naar Heiwick tot aan de Weg naar Zutendaal afgesloten. De nieuwe fietsbeleving zal klaar zijn in het voorjaar van 2021.

Hoe zal Fietsen door de Heide eruitzien?

Bovenop de fietsbrug zal je een breed zicht hebben op het Nationaal Park Hoge Kempen. In de verte grazen paarden en hebben veel diersoorten hun natuurlijke habitat. Vanop de 'fietssteiger' ervaren fietsers een unieke beleving van dat buitengewone stukje natuur.

Zoals een pier aan de kust vormt de langgerekte structuur van de fietsbrug een baken in het landschap. De iconische houten brug wordt maar liefst 294 meter lang en wordt een herkenningspunt voor de wijde omgeving. Voor de constructie werd bewust gekozen om te werken met duurzame houtsoorten. De wanden worden gemaakt van verduurzaamd naaldhout en de draagstructuur wordt opgebouwd uit Azobé, een houtsoort met een hoge sterkteklasse.

Een nieuwe route op het fietsroutenetwerk

In Maasmechelen vormden we de Weg naar Heiwick eerder al om tot een nieuw fietspad. Centraal in het Nationaal Park Hoge Kempen ontstaat zo een nieuwe, uitzonderlijke fietsroute. Ze zal deel uitmaken van het fietsroutenetwerk en verbindt knooppunt tussen 551 en 550. De nieuwe route loopt doorheen de Mechelse Heide, met 700 hectare één van de grootste heidegebieden in Vlaanderen.

Een renderbeeld van hoe Fietsen door de Heide eruit zal zien

Een renderbeeld van hoe Fietsen door de Heide eruit zal zien

Bekijk ook onze andere fietsbelevingen

'Fietsen door de Heide' in het Nationaal Park Hoge Kempen is niet het enige pareltje op het Limburgse fietsroutenetwerk. Zo kan je nu al 'Fietsen door het Water' in Bokrijk en 'Fietsen door de Bomen' in Bosland.