Fietscafés

Terug

De fietsvriendelijke cafés liggen op maximum 1 kilometer van het fietsroutenetwerk, zodat je geen grote omweg moet maken, en ze zijn ook duidelijk bewegwijzerd, zodat je de weg niet kwijt raakt. Je herkent een fietscafé aan het label op de buitenmuur. Niet te missen dus!

Alle fietscafés in Limburg

Tartufo - Zijkant Tartufo

Tartufo

HAM
Diep verscholen in de Hamse bossen, aan de rand van natuurgebied Veldhovenheide, ligt, op een boogscheut van het fietspad op de vroegere spoorweg, Kunst- en Cultuurpunt d'Oude Pastorie. Sinds enkele jaren baat Rigoletto VZW hier een gezellig seizoensterras uit.

Van half april tot eind september wordt de tuin van de Oude Pastorie en haar conciërgewoning het decor voor een knus ijsterras. En zoek je toch wat beschutting tegen weer en wind, dan kruip je toch gewoon gezellig in onze historische schuur of ons statig salon waar de heer des huizes je regelmatig vergast op gezellige live pianomuziek. Naast een ruim aanbod van ijssmaken kan je er natuurlijk ook steeds terecht voor een verfrissend drankje of een lekkere koffie. Voor de kinderen staat er een reuzetrampoline en leuk buitenspeelgoed klaar.
Van oktober tot maart wordt de Oude Pastorie elk weekend dan weer het decor voor gezellige thema-ontbijten. Je kan er, steeds op reservatie, komen genieten van Halloween-, Sint-, Feest- en Cupido-ontbijten.

De Oude Pastorie en Tartufo bieden jaarlijks ook enkele terugkerende evenementen aan. Het eerste weekend van augustus de Pastoriefeesten (met leuke zomermarkt en live-optredens), 30 en 31 oktober een populaire gezins-griezeltocht en eind december een feestelijke week met o.a. een sfeervolle kerstmarkt.
Voor de site is er ruim parkeergelegenheid waar u (gratis) de ganse dag uw auto kan achterlaten en van waaruit u vlot aansluiting vindt op het fietsroutenetwerk (339 - 276) of het wandelknooppuntennetwerk dat vlak naast de pastorie passeert (31-32). Vanaf deze zomer zal er ook de gelegenheid zijn uw e-fiets op te laden.
Biej ós Thoes - verwenkoffie

Biej ós Thoes

KINROOI
Brasserie Biej ós Thoes, garantie voor knus peuzelen. Heb je ook al geproefd van de huiselijke woonkamersfeer aan de Venlosesteenweg 398 in Kessenich? Sinds 13 augustus 2019 is de gemeente Kinrooi verrijkt met een knus familiebedrijf waar je gezellig kunt vertoeven in de voormalige huiskamer van Addy en haar gezin. Een lange droom is eindelijk waarheid geworden; het werk van Addy, creatief culinair kokkerellen. De familiaire sfeer straalt in de gezellig romantische huiselijke omgeving! Niet denken dat het huis is opgeofferd aan de zaak. Integendeel. Daar waar de familie zich altijd heeft thuis gevoeld willen zij nu ook hun gasten in dezelfde geborgen sfeer ontvangen en verwennen met eigengemaakte lekkernijen. Hier voel je je echt helemaal op je gemak in de sfeer van vroeger aan die mooie eiken tafel in een oude zetel.

Het gaat nog verder; koffie en thee worden geserveerd in de prachtige collectie Engels porselein. De hele huiskamer is ingericht met huisraad van de vorige eeuw en zorgt voor het warme thuisgevoel. Als je dan ook nog eens wordt verwend met allerlei kunstzinnige gastronomische delicatessen van het huis, die de smaakpapillen strelen, is het geheel in optima forma; Biej ós Thoes! Iedere dag opnieuw worden er weer diverse nieuwe appeltaart, Bienenstich, koek, biscuit en cake gebakken van eigen receptuur, heerlijk voor bij de koffie al dan niet met een likeurtje en wat slagroom. Op reservering kun je ook gebruik maken van het super de luxe ontbijt met vele verrassende heerlijkheden aan vers gebakken broodjes met een diversiteit aan beleg, vlees, kaas en zoet, sapje, fruit enz. Aan alles is gedacht. Daar kun je toch eens echt voor gaan zitten. De High Tea van Addy’s hand is niet alleen een feest voor het oog maar ook voor de mond. Het mag duidelijk zijn dat Brasserie Biej ós Thoes wil uitblinken in extra’s, dagelijks vers en uit eigen keuken in een ultieme huiselijke warme sfeer en dat samen met haar gezin. Laat je verrassen en loop eens binnen!