Restaurant Modest

Restaurant Modest opent zijn deuren vanaf 1 februari 2022 aan de Weg naar Opoeteren 117 te Opglabbeek (Oudsbergen). Het is een modern gebouw waar jong en oud in een aangename omgeving en in een gezellige sfeer kunnen genieten van een heerlijke gastronomische menu of à la carte kunnen eten. Het restaurant wordt uitgebaat en geleid door de jonge kok Sander Spreeuwers, die een degelijke opleiding genoot en in verschillende toprestaurants stage deed.

Sander is opgegroeid in Opglabbeek, waar hij leerling was aan de Sint-Lambertusschool. De eerste graad van het middelbaar onderwijs volgde hij in Middenschool Heilig Hart in Bree. Maar daarna koos hij resoluut voor een opleiding als kok aan Hotelschool Ter Duinen in Koksijde, waar hij zich nog via een extra jaar in de “wereldgastronomie” bekwaamde. Tijdens zijn studies in Koksijde liep hij stage in een aantal toprestaurants:

- de Slagmolen in Opglabbeek (**)
- deLibrije (***) in Zwolle (Nederland)
- Tickets (**) in Barcelona (Spanje)
- El Celler de Can Roca (***) in Girona (Spanje), de toenmalige nr. 1 in de wereld

Na zijn schooltijd werkte hij bijna vijf jaar in restaurant Hertog Jan (***) in Zedelgem en dit onder de vleugels van top-chef Gert De Mangeleer. Sedert augustus 2019 is hij actief als freelance-zelfstandige in verschillende restaurants binnen en buiten onze provincie. En nu heeft hij zijn eigen restaurant in Opglabbeek.

Tijdens zijn opleiding in de hotelschool kreeg Sander de roepnaam Modest, naar het hulpje van de burgemeester van Samson en Gert, omdat zijn vader op dat ogenblik burgemeester van Opglabbeek was. Modest betekent volgens het woordenboek echter ook bescheiden, ingetogen of discreet. Sander is inderdaad een gewone, bescheiden jonge kerel van 26 jaar, maar zijn kookkunsten zijn buitengewoon.