In 1982 openden de broers Felice en Mario Ottati en zussen Liliana en Dora Rizutto in hartje Hasselt Ristorante Arlecchino. Hier brengen zij een eigentijdse en verfijnde Italiaanse keuken in een sfeer van typisch Italiaanse gewoontes. Bij Arlecchino ben je aan het juiste adres voor een snelle of uitgebreide lunch, maar ook voor een culinair diner met keuze uit drie menu’s. De keuken wordt gerund door chef-kok Mario. Liliana is verantwoordelijk voor de voorgerechten en desserts. De belangrijke band van familie wordt extra onderstreept met de komst van Alessio Ottati in de zaak.

In aanvulling op de Italiaanse heerlijkheden op de menukaart bij Arlecchino, runnen Felice en Alessio VinodiVino, een wijnhandel met een uitgebreid en exclusief wijnaanbod uit de belangrijkste wijnregio’s van Italië. VinodiVino houdt geregeld wine tastings op verschillende locaties die op de website worden aangekondigd. Deze tastings kunnen tevens ook aan huis voor privé of voor zakelijke groepen georganiseerd worden.

Het succes van Arlecchino is in Italië niet onopgemerkt gebleven, in 1998 ontvingen de gebroeders Ottati een oorkonde voor ‘beste buitenlandse ambassadeur van de Italiaanse keuken’ uit handen van de toenmalige president Luigi Oscar Scalfaro en werden ze opgenomen in Il Cucchiaio d’argento, al jaren het bestverkochte kookboek van Italië.

Tevens werd Arlecchino door de Franstalige krant Le Soir uitgeroepen tot één van de 6 beste Italiaanse restaurants in België!

Faciliteiten

Kindermenu
Kinderstoel en servies
Maaltijden aangeboden in de uitbating
Streekdranken
Vegetarisch aanbod