Toen wij het pand voor de eerste keer betraden werden wij onmiddellijk verliefd op de warmte die de rustieke houten balken uitstralen. Ze deden ons herinneren aan de welbekende poutrellen die we, in de mooie Maaslandse volksmond, Petrel noemen. Deze stevige balken en warmte worden het fundament van ons gastvrij avontuur hier in Maaseik.

Het is ook een mooie naam voor ons nieuw avontuur omdat het ons deed herinneren aan de voorbije 2,5 jaar die wij in Australië hebben doorgebracht. Daar zagen wij tijdens het reizen langs de kusten meermaals de petrel, een trekvogel die veelvuldig in Australië voorkomt, ons hoog in de lucht vergezellen. Daarom heten we jullie van hartelijk welkom in onze Petrel waar wij, net zoals de vogel, ons best gaan doen om jullie zo goed mogelijk te vergezellen op deze (culinaire) reis.

En is het nu poutrel of petrel? Die eigenzinnige draai komt ook terug in onze keuken waar Michael een eigentijdse twist geeft aan de klassieke bistro. Verwacht de smaak en kwaliteit van klassiekers met een creatief randje.

Michael is sinds zijn 16e levensjaar al actief in de horeca. Hij begon als zaalmedewerker maar al snel vond hij de keuken interessanter dan de bediening. Zo stond hij twee weken na zijn carrière als zaalmedewerker al achter de potten en de pannen. Daar is hij de laatste 13 jaar dan ook niet meer achteruit gekomen. Hij zal er dus alles aan doen om zijn liefde & passie voor het koken te laten terugkomen op dat bordje wat u voorgeschoteld krijgt.

Natuurlijk kan er naast elke knaap in de keuken geen sympathieke gastvrouw ontbreken. Julie verloor reeds op jonge leeftijd haar hart aan de horeca & dat is tot op de dag van vandaag nog steeds onveranderd gebleven. Zoals velen haar kennen, zal Julie haar gasten graag verwennen met die typerende glimlach van begin tot eind.

Faciliteiten

Aanbod streekgerechten/producten
Groepen zijn welkom mits reservatie
Maaltijden
Maaltijden aangeboden in de uitbating