Ristorante La Baita is een nieuw, intiem en gezellig stukje Italië verborgen in het centrum van Pelt. Eens je er binnenstapt en de zuiderse geur van op houtskool gegrilde vis, zeevruchten en vlees je tegemoet komt, waan je je er instant aan de Adriatische kust. Hier belanden alleen topingrediënten op je bord. Verwacht je aan een kleurrijk Italiaans getint menu, authentieke gezelligheid en streekgebonden wijnen. Buon appetito!

Sandro en Inge, beiden afkomstig uit Lommel, kennen elkaar sinds hun jonge jaren. De ‘echte’ vonk echter, slaat pas jaren later over. Dit Italiaans-Belgische duo met veel pit, ervaring in de keuken, liefde voor plezier en elkaar hebben maar één droom: Samen duiken in een eigen avontuur. Welkom bij La Baita!

Chef-kok Sandro, met roots in Midden-Italië met name het dorpje Arcevia (provincie Ancona, regio Marche), nam de liefde voor het koken over van zijn vader.
Met zijn ondertussen jaren ervaring als kok in verschillende restaurants, vindt hij het nu tijd om zelf aan de culinaire teugels te trekken: La Baita, of ‘de hut’ in het Nederlands. Het restaurant dankt zijn naam aan één van Sandro’s favoriete jeugdherinneringen: het gezellig tafelen en de hartelijke Italiaanse sfeer in Ristorante La Baita op de bergrug van Monte S. Angelo. In La Baita in Pelt staat dan ook elk moment van je bezoek in het teken van genieten en ontspannen samenzijn.

De keuken van Sandro blijft trouw aan de traditie mits de toevoeging van een snuifje moderne interpretatie en een no-nonsens allure.
Tijdens het diner zijn er bepaalde gerechten zo opgesteld dat de gasten per tafel kunnen meegenieten van elkaars keuzes: Ideaal om nieuwe smaken te leren kennen. Proef de (h)eerlijke smaken van huisgemaakte mozzarella, ambachtelijk gedroogde ham, truffels of verwen je met andere Italiaanse specialiteiten zoals gamba's, sardines, ossobuco, pasta zeevruchten, gegrilde inktvis, verse porcini uit het bos... Kortom gerechten toegankelijk voor ieder van ons.

Faciliteiten

Maaltijden
Maaltijden aangeboden in de uitbating
Terras
Vegetarisch aanbod