Een bezoek aan Cuchara is een totaalbelevenis voor al je zintuigen. Stap binnen in de intrigerende wereld van Jan Tournier en laat je verrassen door een symfonie van pure smaken.

Cuchara is Spaans voor lepel en verwijst naar de Lepelstraat. Hier opende Jan Tournier in 2009 zijn restaurant in een statig familiepand. Van de straatkant naar de achterbouw, waar het restaurant zich sinds 2015 bevindt, leidt een lange zwarte gang: een mysterieuze prelude op de bijzondere setting waarin je de komende uren zal vertoeven.

Binnenhuisarchitecte Kathleen Simons werkte nauw samen met Jan om een eigenzinnig kader te creëren waarin zijn creatieve gerechten nog beter tot hun recht komen. Het resultaat is een intiem interieur dat helemaal in lijn is met de zen-filosofie van Cuchara, waarin de natuur een belangrijke rol speelt.

Hoge ramen brengen daglicht binnen in de donkere ruimte. Natuurlijke materialen als hout en leer voeren de boventoon en scheppen in samenspel met aardse tonen en ontelbare tinten zwart een warme sfeer.