01-05-2023

7 x overnachten aan het water

Niets zo rustgevend als ontspannen dommelen met de deining van water op de achtergrond. Om je daarna uitbundig uit te leven met kano’s, SUP’s, tijdens fietsentochten en wandelingen langs uitgestrekte plassen en op varende boten. Bij deze zeven logies voelt elke waterliefhebber zich als een vis … in het water.

Sailcenter Limburg Kinrooi

Even helemaal terug naar de basis, wegdromen onder het genot van een koffie en de prikkelende ochtendzon. Overnachten op het vlot van Sailcenter Limburg geeft het gevoel van thuiskomen. Geniet van jezelf en van elkaar, omgeven door de mooiste plekjes van de Maasplassen. Deze prachtige regio heeft alles in huis voor een unieke en spetterende ervaring.

zonsondergang vanop het vlot van Sailcenter Limburg Kinrooi

Het vlot is eenvoudig te bedienen met een buitenboordmotor. Wissel totale rust af met een sportieve work-out en boek een SUP-board of kano om de waterrijke natuur ook actief te beleven. Even de zeemansbenen strekken? Ga aan wal aan de aanmeersteiger in Kessenich, het oudste in het snoer van Maasdorpjes, waar een mooie wandelroute op je wacht.

B&B Orgel Thuis

Op amper 500 meter van de Maasplassen vind je B&B Orgel Thuis. Verblijf met twee in één van de twee comfortkamers of met vier in één van twee duplex kamers met balkon. Honger of dorst? Laat je verwennen met seizoensgebonden streekgerechten (hallo, Kinrooise asperges!) en talloze soorten bier bij het naastgelegen fietscafé ’t Orgelhuys.

luchtfoto van jachthaven De Spaanjerd

Gelegen tussen knooppunt 21 en 22 is de B&B een ideale uitvalsbasis voor fietstochten langs de waterkant van de Maas. Ook aan watersportactiviteiten is er geen gebrek in de omgeving, en in Jachthaven De Spaanjerd kan elke vaartuigliefhebber zijn lusten bootvieren. Dit is de grootste binnenhaven van West-Europa! Varieer de waternatuurpracht met de gezelligheid van Maasmechelen Village op twintig kilometer afstand.

De Koperen Geit

De Koperen Geit is een bijzondere vakantiewoning op één van de mooiste plekjes van het pittoreske Kanne. Je verblijft hier bijna met je voeten in het water. Elk raam geeft zicht op de groene heuvels, prachtige brug, het kabbelende kanaal en de indrukwekkende mergelvallei. Laat je charmeren door de warme inrichting, ruime slaapkamers, de heerlijke tuin met terras en verrassende vergezichten op het leven rond het water.

uitzicht op het water bij De Koperen Geit

Vergaap je aan bekoorlijke plezierjachtjes en riviercruiseschip met wuivende passagiers, of wees getuige van wat de magneet- en lijnvissers uit het water toveren. De serene sfeer van water is hier overal aanwezig. Vergeet zeker ook je fiets niet! Vanaf 2024 komt er nog een extraatje bij: met 'Fietsen onder de Grond' in het Mergelland, op amper 200 meter van het vakantiehuis, combineer je water, mergelgrotten en fietsen tot een unieke beleving.

Hotel Limburgia

Stijlvol ontspannen aan het water doe je bij Hotel Limburgia in Kanne. Dit pittoreske dorpje bij Riemst is minstens even gezellig als je ontmoeting met de gastvrouw en -heer zal zijn. Met een ongeëvenaard gevoel voor gastvrijheid leggen ze je hartelijk in de watten in hun mooie hotel.

Eetruimte van het stijlvolle Hotel Limburgia

De combinatie van rustiek en trendy zorgen ervoor dat elke gast zich hier thuis voelt. Het heuvelachtige landschap van de Jekervallei en de uitgestrekte natuur maken dit een prima uitvalsbasis voor lange fiets- en wandeltochten. Een bijzonder hotel, in een bijzondere omgeving!

Camping de Boomgaard

Aan de Maasoever in Aldeneik komen alle troeven van de regio samen bij Camping de Boomgaard. De waterrijke omgeving is een absolute hotspot voor spannende en ontspannende waterrecreatie. Geniet van natuur, rust, een lokaal wijntje en uitzicht op de adembenemend mooie zonsopgang. Kan je een betere plek bedenken om je tent, caravan of mobile home op te stellen?

Een tent aan het water bij Camping Boomgaard

Wel kamperen, maar geen gesleep? Verblijf in één van de vijf prachtige safaritenten, met ruim leefgedeelte en een verrijdbare keuken. Je vindt deze camping vlakbij knooppunt 25 van het fietsroutenetwerk, in het bekroonde Rivierpark Maasvallei.

Villa van Brienen

Een omvangrijk landgoed. Een statig herenhuis, tussen een magnifieke waterloop en uitgestrekt natuurgroen. Nee, dit is geen filmset. Dit is Villa van Brienen, een elegant en historisch gastenverblijf aan de rand van het Maasdorpje Rotem.

Villa van Brienen ligt aan de mooie Zuid-Willemsvaart

De adelijke familie Van Brienen liet de villa bouwen in de 19de eeuw, wanneer ook het kanaal hier werd gegraven. Lange tijd was hier dan ook een douanepost gevestigd. Het rustige uitzicht op de Zuid-Willemsvaart aan de voorgevel biedt een instant gevoel van rust, terwijl de bossen van het Kempens plateau aan de achterkant je lonken voor een avontuurlijke wandeltocht.

My Secret Garden

Met twee grote vijvers en een domein van 7,5 ha groot, voel je je in My Secret Garden als in de Tuin van Eden. Hier geen andere mensen. Ook geen slangen, gelukkig. Maar wel talrijke soorten vogels! Het natuurreservaat De Maten is hier vlakbij.

Ontspannen bij My Secret Garden met zicht op het water

De chalet werd recent gerenoveerd en stijlvol ingericht, voorzien van alles wat je nodig hebt om hier met maximum zes personen te genieten van de rust. Met zicht op het water en de zon op je snoet, smaakt dat ontbijt je dubbel zo goed!