01-04-2024

Op vakantie naar De Wijers: 4x overnachten in de buurt

Het uitgestrekte vijvergebied van De Wijers staat garant voor een vakantie vol wandel- en fietsplezier in een zeer gevarieerde natuur van vijvers, bossen, heide en zand. Vanuit deze 4 logeeradressen te midden deze prachtig omgeving, start je ontdekkingstocht door de natuur quasi van zodra je de deur (of tentflap) achter je dichttrekt.

1. Vakantiewoning TerraKota in Diepenbeek

Vakantiehuis TerraKota ligt netjes omsloten door de Diepenbeekse natuurreservaten van de Wijers. De Caetsweyers, Dauteweyers en Dorpsbemden bevinden zich allen op wandelafstand. Ook De Maten en het vijvergebied van Bokrijk met de beleving ‘Fietsen door het Water’ bereik je binnen de 10 minuten met de wagen. Kortom, meer dan genoeg natuur in de buurt om te verkennen!

TerraKota biedt een verlenging van die oase van rust. Vermoeide wandelbenen hebben baat bij het verwarmde buitenzwembad, hottub, jacuzzi of Finse sauna. Of kies meteen voor een deugddoende massage. In de Finse ‘kota’ in de tuin ontdek je wat men in Scandinavië bedoelt met ‘hygge’. Maak je op voor een avond vol gezelligheid en lekker eten.

De vakantiewoning met 3 slaapkamers en 3 badkamers is zeer geschikt voor vriendengroepen. Bekijk de website.

2. Camping Holsteenbron in Zonhoven

Kampeerders overnachten midden in de natuur op camping Holsteenbron in Zonhoven. Je wandelt zo natuurgebied De Teut in, een uniek gebied met landduinen, heide, bos en vennen. Fietsers zitten meteen op het fietsroutenetwerk tussen knooppunt 79 en 305.

Ook als je geen camper of tent hebt, kan je hier overnachten in een van de luxe safaritenten, de kleinere trekkerstenten voor 2 personen, een glamping pod of een splinternieuwe bungalow voor 4 personen.

Na je wandel- of fietstocht plof je neer op het terras met een stuk vlaai, verfrissend drankje en ander lekkers.

3. B&B 1001 nacht in Zonhoven

Het kan niet anders dan dat je een sprookjesachtige vakantie beleeft in B&B 1001 nacht in het Land van 1001 vijvers. Je slaapt er in een van de vier Oosters ingerichte luxesuites om de dag nadien goed uitgerust aan je tocht door De Wijers te beginnen.

Het gebied van de Platwijers ligt als het ware in je achtertuin. Op minder dan 3 km vertrek je vanaf toegangspoort Heidestrand voor een tocht door op en top vijvergebied. ’s Avonds relax je in de B&B in de Arabische lounge, de zuidgerichte tuin of de hammam in je suite.

4. B&B De Jachthoorn in Diepenbeek

Logeer je in B&B De Jachthoorn, dan hoef je enkel het Albertkanaal over te steken om het bijzondere natuurgebied De Maten te verkennen. Ook het domein van Bokrijk met al haar vijvers ligt niet zo veraf.

Ga je liever met de fiets op pad, dan staan er e-bikes voor je ter beschikking. Via fietsknooppunt 82 fiets je zo verder De Wijers in.

Nagenieten van de dag doe je op een van de zitplekjes in de tuin met een koffie en een stuk taart, in het warme bubbelbad of met een goed boek op je ruime kamer.