01-09-2022

Een daguitstap naar Kinrooi

Helemaal in het meest noordoostelijke deel van Limburg, tegen de grens van Nederland, ligt de gezellige gemeente Kinrooi. Neem steeds een ander vervoersmiddel om de omgeving van eindeloze natuurgebieden en enorme waterplassen te verkennen. Zo bewonder je de vele uitzichten van deze gemeente aan de Maas tijdens een leuk dagje uit!

10u00 // Toet toet, op de E-scooter

Cruise de ochtend in met een E-scooter! Ga op pad door het Kinrooise landschap op een rustige manier. Rustig? De elektrische – en dus ecologische – tweewielers rijden helemaal geruisloos. Zo geniet je met volle teugen van de omgeving en versta je je partner die achterop zit zonder problemen. ’s Middags stop je bij een van de vele mooi uitzichten van de groene long van de Maasvallei. Daar peuzel je je bestelde picknickmand op met heerlijke broodjes, een zoete en een gezonde snack.

Met de E-scooter door Kinrooi

13u00 // Hef het glas op de Vinkenbierroute

Nu je een fond hebt gelegd, mag het bier rijkelijk vloeien. En met welk bier kan dat beter dan met een Vinkenbiertje? Op de Vinkenbierroute wandel je – hopelijk recht – langs belangrijke plekken voor het ontstaan van dit blond, lichtbitter en fruitig streekbiertje. Er staat al eentje koud voor jou in de horecazaken van de Maasdorpen Geistingen, Ophoven en Kessenich. Onderweg vertelt Jan Vinken zijn levensverhaal en hoe het eeuwenoude bier terug tot leven kwam. Schol hé!

Praktisch: volg de bewegwijzerde route voor 10 km of haal de wandelkaart met een Vinkenbiertje op bij het toeristisch onthaal van Visit Kinrooi.

Wandeling Vinkenbierroute in Kinrooi

16u00 // Eindeloze rust met de StilSloep 

Tijd om andere waters te ontdekken met een elektrische boot. Met een StilSloep vaar je geruisloos over de Maasplassen terwijl je ondertussen het eindeloze panorama en vrijheid in je opneemt. Rust. Relax. En geen zorgen: een vaarrijbewijs of ervaring heb je hiervoor niet nodig! Blijf op de Maasplas De Spaanjerd of geef de kapitein van dienst instructies om naar de Maas te navigeren. Onderweg meer je aan bij een aanlegplaats en kies je voor een hapje of een extra wandeling. Maar één ding is zeker: op het einde van de dag heb je al helemaal “dag” gezegd tegen alle stress. 

Goesting in een dagje Kinrooi? Check visitkinrooi.com voor meer inspiratie! 

Vaar met een elektrische boot van StilSloep in Kinrooi