31-08-2020

De mooiste adresjes om nabij water te slapen

Het is zo rustgevend om nabij water te slapen. Het is er heerlijk afkoelen wanneer de temperaturen weer eens de pan uitswingen. En als je opstaat ben je meteen op de juiste plek om een verkwikkende ochtendwandeling langs het water te maken. Op deze acht plekken overnacht je vlakbij of zelfs op het water.

Botel Ophoven op Maasplas 'De Spaanjerd'

Botel Ophoven

Botel Ophoven is echt wel een unieke beleving op een unieke locatie. Je verblijft letterlijk op een boot op het water van de Maasplas De Spaanjerd. Meer heb je niet nodig om tot rust te komen. En het is ook nog eens supergezellig in de 'cosy cabins'. Varen doet de boot niet, dus zeeziek zal je niet worden.

Hotel 'De Sjeiven Dörpel' bij Maaseik

De Sjeiven Dörpel

Hoe gemakkelijk ging het om de naam van dit hotel uit te spreken? Het is Limburgs dialect voor de scheve dorpel. Deze authentieke vierkantshoeve ligt op een steenworp van Maaseik. En het is er zo idyllisch. Heerlijk gewoon! De Maas ligt ook op amper enkele meters van het hotel. Ideaal startpunt van een fietstocht langs het water.

Zicht op M Hotel vanuit Molenvijverpark in Genk

M Hotel

Het Molenvijverpark is de achtertuin van dit hotel in Genk. Ontbijten op het terras met zicht op de eendjes die op de vijver dobberen, laat dat vakantiegevoel maar komen. Een leuk stukje groen in het midden van de stad, zelf noemen ze het 'het mooiste plekje van Limburg'. Aan jou om te achterhalen of je het hiermee eens bent.

Hotel Boombaard in Oud-Rekem

Hotel Boomgaard

In de Boomgaardstraat in Oud-Rekem ligt Hotel Boomgaard. Ja, logisch! Nog geen kilometer wandelen en je staat aan de rand van het Albertkanaal. En ongeveer een halfuur goed doorstappen (of de fiets pakken natuurlijk) en je bent aan de overs van de Maas. Aan water hier dus geen gebrek voor kilometerslange tochten.

B&B Lavendine Pure in Genk

Lavendine Pure

Lavendine Pure is een B&B waar relaxen echt centraal staat. Je kan er niet alleen een bed reserveren, maar ook een privé-wellness of massage. Zalig! En het water dan? Dat vind je op 50 meter, in het natuurreservaat 'De Maten'. Een gebied vol vijvers waar het prachtig is om te wandelen. Voel je even helemaal alleen op de wereld.

B&B 'De Ruttermolen' in Tongeren

De Ruttermolen

Als je een verblijf boekt in De Ruttermolen, overnacht je in een authentieke watermolen met een flink stukje geschiedenis. Deze B&B ligt dus vlak langs de rivier de Jeker. 's Avonds moet dit heerlijk zijn om in slaap te vallen met het rustgevende geluid van stromend water op de achtergrond.

Luchtbeeld van Hotel 'Mussenburghof' bij Bree

Mussenburghof

De Zuid-Willemsvaart is een kanaal dat de verbinding maakt tussen de Maas en de Schelde. Ter hoogte van Bree vind je vlak langs dit kanaal Mussenburghof, een hoeve dat nu een hotel is en waarvan de gastheer ook traiteur is. Lekker eten is hier dus een evidentie. De lange, rechte fietspaden langs het kanaal nodigen uit om kilometers te trappen.

B&B Alury in de Wijers bij Heusden-Zolder

Alury

De kamers van luxe B&B Alury zijn echte pareltjes. Aan ieder detail werd gedacht. En hoe mooi klinkt het om te zeggen dat deze B&B midden in het land van 1001 vijvers ligt. Maar het is echt wel zo. Hier logeer je vlakbij de Wijers, een uitgestrekt vijvergebied. Wanneer je na je fiets- of wandeltocht nog steeds nood hebt aan water, plons je toch zo in het verwarmde zwembad.