Tim Walker, Wonderful Things

In september 2019 opende de indrukwekkende tentoonstelling in het Victoria and Albert Museum in Londen. De expo is een ode aan de uitzonderlijke bijdrage van Walker aan de wereld van fotografie van de afgelopen 25 jaar en werd geïnspireerd op de collectie van het V&A Museum. C-mine is de eerste locatie in de wereldtournee van de expo en wordt zonder twijfel één van de must-see tentoonstellingen van 2020 in de Benelux.

Tim Walker wordt als fotograaf wereldwijd geroemd voor zijn extravagante en romantische stijl. Al op 25-jarige leeftijd publiceerde het magazine Vogue zijn eerste modeshoot. De tentoonstelling Tim Walker: Wonderful Things is in de V&A gecureerd door Susanna Brown in een design van Shona Heath, waarmee Tim Walker al sinds jaar en dag samenwerkt. De tentoonstelling toont ongeveer 150 nieuwe werken, waaronder portretten van Grace Jones, Tilda Swinton en Margaret Atwood en meer dan 100 foto's van Walker's projecten uit het verleden, alsook fragmenten uit zijn Super 8 films.Het ontwerp van de tentoonstelling op C-mine gebeurt door Jo klaps, een regionale scenograaf, geïnspireerd op Heath’s spectaculaire design. Zo wordt een deel van de tentoonstelling voorgesteld in een strakke, witte ruimte. Het grootste deel van de tentoonstelling is dan weer donker, met rijke texturen, kleuren en geluiden. In een andere ruimte wanen bezoekers zich in een majestueus landhuis. Dat alles maakt van Tim Walker: Wonderful Things een uitzonderlijke bezoekerservaring, of je zijn werk kent of niet.

Prijs

  • Basistarief: 15,00 €; Kinderen (-12): 0,00 €; Kinderen (12-18): 6,00 €; Student: 6,00 €; Gezin (2 volwassenen + 2 kinderen): 36,00 €; C-mine pas: 12,00 €; Inwoner van Genk: 6,00 €; Combiticket Tim Walker & C-mine Expeditie: 18,00 €; Combiticket Tim Walker & LABIOMISTA: 20,00 €; Personen met een handicap: 12,00 €; Groepskorting (vanaf 10 personen): 12,00 €