Expo: Fryns. 5 generaties jeneverstokers in Hasselt

Duik in de bewogen geschiedenis van vijf generaties jeneverstokers Fryns in het Jenevermuseum en Het Stadsmus. Prikkel je verbeelding met dit verhaal vol passie, smaak en creatief ondernemerschap. Activeer je reukzin via verschillende geuren die elk een hoofdstuk uit de geschiedenis van Fryns illustreren. Laat je verrassen door de installatie ‘Drink of Life’, die olfactorisch kunstenaar Peter de Cupere, geïnspireerd door het Fryns-verhaal, ontwikkelde.

Het scheelde niet veel of de familie Fryns was actief geweest in de wapenproductie. Het lot beslist anders. Vanaf 1885 begint Guillaume Fryns met de handel in jenevers en likeuren in Hasselt. Het familiebedrijf overleeft twee wereldoorlogen, zwicht niet onder de wet tegen drankmisbruik en weet ook tijdens economische crisissen het hoofd boven water te houden. Fryns was ongetwijfeld een van de grootste stokerijen – zoniet de grootste – van Hasselt. Misschien (her)ken jij nog het groene klaverblad en het boerke, die centraal stonden in hun promotiecampagnes? Recent maakt Distillery Fryns een doorstart. Michel Fryns (vierde generatie) zet het merk Fryns opnieuw op de kaart en zijn dochter Céleste (vijfde generatie) stapt ook mee in de zaak. Ze knopen terug aan bij de traditie van kwaliteitsvolle jenevers en zetten bewust in op een smaakvolle beleving via cocktails en nieuwe productontwikkeling. Herken deze smaken samen met je vrienden en familie in het proeflokaal van het museum of probeer een van onze Fryns-smaakactiviteiten.

Dit project is een samenwerking met de familie Fryns, Distillery Fryns, Peter de Cupere, de Bibliotheek Hasselt Limburg en Het Stadsmus.

Bij de tentoonstelling word een gelijknamig boek uitgegeven.

Prijs

  • Basistarief: € 7.00