Yes, het is ein-de-lijk zomer! Wij delen de leukste spots om te genieten in of op het water.

Recreanten met bootjes op het Schulensmeer

1. Watersportcentrum Schulensmeer

Surfen, zeilen, suppen, … het Schulensmeer is dé plaats bij uitstek om te proeven van watersport. Je hoeft geen professional te zijn om je op het water te wagen. Neem een initiatieles en start jouw wateravontuur.

Meer info

Man met kinderen in kajak tijdens de Dommelafvaart bij Pelt

2. Dommelafvaart

Trek eropuit met een kajak. En daarvoor hoef je helemaal niet naar de Ardennen te rijden. Kajak de Dommel af van Pelt naar Valkenswaard. De kronkelende tocht van 15 km is voorzien van verschillende rustplaatsen waar je kan smullen van een heerlijke picknick.

Meer info

Kinderen in kajak van Kajak Maasland

3. Kajak Maasland

Een ontspannend tochtje vol rust en natuur op de Maas. Peddel in een kajak of kano op het water. Er zijn verschillende afstanden waaruit je kan kiezen. Als je met een groep bent, is raften ook wel een leuk idee.

Meer info

Haven met boten bij zonsondergang bij Marec Kinrooi

4. Marec Kinrooi

Marec Kinrooi heeft twee jachthavens in beheer waar je naar hartenlust kan zeilen, varen of surfen. Als je het liever wat rustiger aan doet, stap je aan boord van de rondvaartboot 'de Paep van Meinecom' voor een tocht over de Grensmaas.

Meer info

Luchtbeeld van aanlegsteiger met fluisterboten bij Dilsen-Stokkem

5. Fluisterboten

Vogel- en natuurliefhebbers kunnen terecht in Dilsen-Stokkem. Met een fluisterboot manoeuvreer je jezelf geruisloos over het water zodat je ongestoord watervogels kan spotten. Het kabbelende water en de rust zorgen voor een geslaagde vakantiedag.

Meer info

Jachten van Aqua Libra Yachtcharter op de Maasplassen

6. Aqua Libra Yachtcharter

Huur een jacht en verken de Maasplassen en de Grensmaas. Je hebt geen vaarbewijs nodig, bij aanvang krijg je instructies zodat je helemaal klaar bent voor je avontuur.

Meer info

Bezoekers op Stilsloep op de Maas

7. StilSloep

De prachtige natuur, de zon én goed gezelschap: wat heb je nog meer nodig? Glijd over het water met een elektrische boot en geniet van de Maasvallei. Verken het landschap terwijl je aan het stuur staat van je boot. Heb je nog nooit gevaren? Geen probleem, deze bootjes mag je besturen zonder vaarbewijs.

Meer info

Groep met MaasVerkenner in de Maasvallei

8. MaasVerkenners

Een team van enthousiaste MaasVerkenners staat klaar om je helemaal onder te dompelen in de Maasvallei. Geen nood, dat bedoelen we niet letterlijk! Ze nemen je mee op sleeptouw doorheen het RivierPark om de geschiedenis, werking en bewoners ervan uit de doeken te doen.

Meer info

Man op hoogteparcours van Wac Limburg bij Houthalen-Helchteren

9. Wac Limburg

Een stevige portie waterpret kan je gegarandeerd opdoen rond de plas van Houthalen-Helchteren! Echte waterhelden kunnen zich wagen aan een windsurf-initiatieles, anderen kunnen rustig een parcours afleggen op een Supboard.

Meer info

Hoogtepunten

Schulensmeer - Schulensmeer - zonsondergang

Schulensmeer

de Limburgse Kempen
Dommelafvaart Neerpeltse Watersportclub - Dommelafvaart

Dommelafvaart Neerpeltse Watersportclub

de Limburgse Kempen
Kajak Maasland & Rafting - Tweepersoons kajak

Kajak Maasland & Rafting

het Maasland
Marec Boottochten Kinrooi - Marec

Marec Boottochten Kinrooi

het Maasland
Aqua Libra Yachtcharter - Sundown at our marina "De Spaenjerd" in Kinrooi

Aqua Libra Yachtcharter

het Maasland
Marec Boottochten Kinrooi - Marec

Marec Boottochten Kinrooi

KINROOI
MAREC (Maaslandse Recreatiecentra) is een uniek gebied met diverse recreatiemogelijkheden op en rond het water aan de Grensmaas in Belgische Limburg.

Marec baat sinds 1980 de jachthavens De Spaanjerd en Heerenlaak uit.
In jachthaven De Spaanjerd in Ophoven komen vooral zeilboten, grote kajuitjachten en surfers aan hun trekken. Er zijn bijna 1000 ligplaatsen, gaande van zeiljollen aan land tot jachten met een maximale lengte van 35 m. Jachthaven Heerenlaak (440 ligplaatsen) is vooral interessant voor snelle motorboten vermits er geen snelheidsbeperkingen van toepassing zijn.

Beide jachthavens zijn technisch zo uitgerust dat de steigers zich aan de wisselende waterstand aanpassen. Men kan rechtstreeks, zonder sluizen, de bevaarbare Maas bereiken. Van op de Maas heeft men legio mogelijkheden. Via kanalen kan men elke bevaarbare waterweg van West-Europa bereiken!

De jachthavens hebben bijhorende kampeerverblijfparken (campings): 343 staanplaatsen op Heerenlaak en 138 op De Spaanjerd: ruime percelen, voorzien van elektriciteit, water en riolering, met veel privacy, voornamelijk voor seizoen- en jaarplaatsen.

Aspirant watersporters kunnen zeil,- surf- en vaarcursussen volgen, ingericht door Sailcenter Limburg. Hier kunnen ook zeil- en motorboten en waterfietsen gehuurd worden. Bij Botel Ophoven kan men “groene” boten huren, elektrische stilsloepen waarvoor geen vaarbewijs of ervaring nodig is.

Voor minder fervente watersporters die toch een boottochtje op de Maas willen maken, biedt de rondvaartboot ‘De Paep van Meinecom III’ dé oplossing. In de zomermaanden juli en augustus kan met deze boot gependeld worden op woensdag, zaterdag, zondag en op feestdagen in de namiddag tussen De Spaanjerd, Stevensweert en het witte stadje Thorn in Nederlands Limburg. Groepen vanaf 25 personen kunnen de boot op eender welke dag reserveren voor een tochtje naar Stevensweert, Thorn of Maasbracht.
Fluisterboten - luchtfotofluisterboten

Fluisterboten

DILSEN-STOKKEM
Een tocht met een elektrisch aangedreven bootje over de Oude Maasarm in Dilsen. De bootjes bewegen geruisloos. Zo kan je ongemerkt de vele watervogels op de plassen bestuderen en genieten van de kleurrijke kruiden en rustgevende landschappen. Je kan je tocht aanvullen met een wandeling door natuurgebied Kerkeweerd met zijn grensoverschrijdende vergezichten.

De fluisterboten varen vanaf 1 april tot en met 31 oktober:
voormiddag: van 9.30 tot 12.30 uur
namiddag: van 13.30 tot 16.30 uur

De boot heeft een maximum capaciteit van 6 personen. Je bestuurt het bootje zelf (min. leeftijd 18 jaar).
Tarieven: tot max. 4 personen per boot: € 20
5 pers. /boot: € 25
6 pers. /boot: € 30
Groepstarief: € 5 per persoon.

!!! Gelieve min. 2 dagen op voorhand te reserveren!!!

Adres: Negenoordlaan 2 (voor GPS Koeweerd 70), 3650 Dilsen-Stokkem
Tel.: (+32)089/75 21 71, E-mail: fluisterboten@dilsen-stokkem.be

De fluisterboten staan voor max 3 u. ter beschikking van de huurder. De vaartocht (heen en terug) duurt ongeveer 1 u. De resterende tijd kan u zelf bepalen om een wandeling in het mooie struingebied Kerkeweerd en Negenoord in te plannen. Dit gebied sluit rechtstreeks aan bij de halte van de 2de steiger van de fluistertocht. Hierbij heeft u de mogelijkheid om een struinwandeling te maken in dit gebied met een bezoek aan de uitkijktoren van Negenoord waarbij u een prachtig uitzicht wacht op het Rivierpark Maasvallei. Er zijn verschillende wandelroutes in dit gebied rond de Oude Maas waarop de fluisterboten varen. (2,5 km, 5 km en 7 km)
Wandel- en fietskaarten zijn te verkrijgen aan de balie van Maascentrum De Wissen en kosten respectievelijk € 2,50, € 3,00 en € 9,50.

Bij slecht weer kan u de boeking zonder kosten annuleren. Als alternatief bij slecht weer is er de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan het Maas- en Vlechtmuseum in Maascentrum De Wissen, duur van het bezoek -/+ 2 uur.
  • Toon op kaart
  • Bekijk als lijst
  • Toevoegen aan mijn reis