01-02-2024

Vijf toppers om te doen met de kinderen in Beringen

Mijnstad Beringen heeft alles om jouw volgende bestemming te worden voor een dagje weg met de kinderen. Handig om dit lijstje bij te hand hebben in de krokusvakantie. Wij geven 5 tips waarvan de meeste activiteiten gezellig binnen zijn, dus ook bij winters weer de uitstap waard.

1. Klimmen in Alpamayo

Spendeer een avontuurlijke namiddag samen met de kinderen. Klimcentrum Alpamayo, in de voormalige elektriciteitscentrale van be-MINE, telt 1300 m² aan klimmuren, 400 m² aan boulderwanden en 17 fun-klim-attracties in de Clip ’n Climb op maat van kinderen. Vanaf 4 jaar leren ze veilig en spelenderwijs de muren op lopen. En ook in de centrale klimruimte helpen ervaren begeleiders je op weg. Je moet dus zeker geen ervaren mountaineer zijn om deze activiteit op je lijst te zetten.

Achteraf praat je na in het cafetaria met een snack, drankje en zicht op de klimruimte. Klimmen maar, nu je op de hoogte bent!

Klimmen in klimcentrum Alpamayo in Beringen

2. Zwemmen in Sportoase Beringen

Je klimavontuur bij Alpamayo combineer je gemakkelijk met een zwempartijtje in Sportoase be-MINE. Je zwemt er met zicht op de indrukwekkende schachttorens. Indoor vind je een sport- en wedstrijdbad van 25 meter met 10 banen. Minder sport, meer spel? Het recreatiebad telt twee glijbanen, waterversnellingen, springfonteinen en meer. Voor de kleinsten is er een peuter- en kleuterzone met fonteintjes en leuke animaties op veilige diepte. Sauna's, stoombad en belevingsdouches bieden de nodige rust te midden van al die waterpret.

Kinderen zwemmen in Sportoase Beringen

3. Rondlopen in het Mijnmuseum

Geboeid door het mijnverleden? Breng een bezoek aan het Mijnmuseum. Op vaste tijdstippen pik je er een rondleiding mee met een ex-mijnwerker. Die vertelt in geuren en kleuren over het leven van de mijnwerkers, krappe mijngangen en de luisterrijke geschiedenis van de Limburgse steenkoolmijnen.

Mijnmuseum in Beringen

4. Bowlen in Sportcentrum 't Kanaal

In het multisportcentrum ’t Kanaal kan je terecht voor indoor spel, sport en ontspanning! Ga gezellig bowlen met de hele familie op een van de 10 bowlingbanen. Iedere vrijdag- en zaterdagavond bowl je in disco-thema. Probeer ook de nieuwe hype darts uit. Voor de allerkleinsten is er een toffe binnenspeeltuin.

Bowling in Sportcentrum 't Kanaal in Beringen

5. Wandelen tot op de terril

Wat vroeger een berg van opgehoopte stenen uit de mijnen was, is nu een bewandelbare heuvel waar bosjes en open plekken elkaar afwisselen. Via de wandelpaden beklim je de mijnterril van Beringen en puf je boven uit met een indrukwekkend panorama.

Is de wandeling van 6 km naar de grote terril net wat te lang voor de kortste beentjes in het gezelschap? Volg de kortere, groene route naar de top van de Avonturenberg voor een even mooi uitzicht.

Beklim de grote mijnterril van Beringen op de wandelroute