01-02-2023

Vier toppers om met jouw gezin te doen in Ham

Waarom zou je wachten op zomerweer om je buiten te amuseren? Ham is in elk seizoen de ideale bestemming voor een leuke gezinsuitstap in de natuur. Zorg dat je uitgeslapen bent, want deze activiteiten zitten boordevol competitie! 

1. Volksspelenwandeling

Zin om buiten te komen, maar niet voor een monotone wandeling? Haal gratis een trolley gevuld met leuke volksspelen bij VrijeTijdsPunt Ham en laat het competitiebeest gedurende 4 kilometer in je los! Daag elkaar uit of bundel jullie krachten tijdens de volksspelenwandeling. Wie behaalt de hoogste score? De winnaar mag (zich laten) trakteren op een ijsje, een limonade of een frisse pint. De moeilijkheidsgraad bepaal je zelf in functie van je gezelschap. Wil je zeker zijn van een trolley? Reserveer er eentje op voorhand!

Kinderen spelen een volksspel in Ham op de Volksspelenwandeling

2. Multimovepad Kepkensberg

Het Multimovepad op Kepkensberg in Ham is een wandeling van net geen 3 kilometer. Laat je niet misleiden door de afstand: de route vraagt best wat inspanning. Vlieg er meteen in met een pittige klim en waag je onderweg aan uitdagende oefeningen voor jong en oud. Moovie de Multimove mascotte laat je balanceren, mikken en werpen, springen… en vooral vol plezier bewegen! Vertrekken doe je aan Bivakstraat 4 in Ham, hier kan je ook de auto parkeren. Omwille van het avontuurlijke karakter is het pad niet rolstoeltoegankelijk. Even of langdurig op adem komen doe je bij de Parkhoeve. Check de website voor openingstijden!

Gezin met kinderen op het Multimovepad in Ham

3. Wandeltip! 't Vlietje - Alpaca's

Verzamel aan recreatiecentrum 't Vlietje voor een gezinsvriendelijke wandeling van 6 kilometer langs het wandelnetwerk van Ham. Voor of na de wandeltocht kunnen jullie hier wat drinken in het fietscafé Den Tennis, terwijl de kinderen ravotten in de mooie, inclusieve speeltuin en op het avonturenparcours. Even je skatebord bovenhalen kan hier ook! Tijdens de wandeling passeren jullie Alpaca Pachmana, een alpacaboerderij waar je van dichtbij kennis kan maken met deze wonderlijke wollige wezens. Bekijk het overzicht van alle activiteiten. Op vrijdag, zaterdag en zondag kan je in het AlpaCafé ook terecht voor een drankje.

Kinderen aaien de alpaca's van Alpaca Pachmana in Ham

4. De Vuvuzela

Een vuvuzela associeer je mogelijk niet meteen met sereniteit. Toch is tuin- en eetcafé De Vuvuzela bijzonder rustig gelegen in de Hamse Bossen. Van lekker eten en drinken over minigolf tot bowlen: hier toetert het hele gezin van plezier! Probeer de 18 holes van de Piraten minigolf naast het grote terras of geef het beste van jezelf tijdens de Bonobo Bowling. Verbazen jullie elkaar met beginnende of geavanceerde skills? Wie behaalt een podiumplaats? Maar vooral: wie scoort het hoogst op amusement?

Meisjes spelen piraten minigolf bij de Vuvuzela in Ham