Bezoekerscentrum Hengelhoef

Bezoekerscentrum Hengelhoef in Houthalen-Helchteren is dé uitvalsbasis om natuurgebied Hengelhoef en de nabijgelegen heidegebieden Teut en Ten Haagdoornheide (ANB) te verkennen. In en rond het bezoekerscentrum, een gerenoveerd Kempisch vakwerkhuis, beleef je het vroegere leven op de heide.

Geniet van een (h)eerlijk drankje in een natuurlijk kader! Maandelijks worden er verschillende 'natuurleuke' activiteiten georganiseerd. Bovendien kan je vanuit het bezoekerscentrum starten met verschillende wandelroutes.

Bezoekerscentrum Hengelhoef van Limburgs Landschap vzw is open tijdens wandelingen en activiteiten van 13.30 - 17.30 u.

Vanaf 6 maart t.e.m 31 oktober 2024 is het eveneens open op woensdag, donderdag, vrijdag en zondagnamiddag. Telkens van 13.30 - 17.30 u. In juli en augustus is het ook open op dinsdagnamiddag.

Adres: Het bezoekerscentrum ligt vlak bij de afrit 30 van de E314 (Park Midden-Limburg). Naast de Donderslagweg (N726) duidt een bord van Limburgs Landschap vzw precies aan waar je moet zijn.
Het centrum is gelegen tussen fietsknooppunten 74 en 75. Het bezoekerscentrum is trouwens ook een fietscafé.

Individuele tarieven

  • Het deelnamegeld voor wandelingen en activiteiten varieert. Meestal betaal je € 2/ deelname, maar jaarlijks zijn er ook 24 activiteiten gratis. Leden van Limburgs Landschap vzw krijgen korting of nemen gratis deel aan activiteiten (op vertoning van de lidkaart).
    Het natuurgebied en de site zijn gratis te bezoeken.
    Voor meer info: www.limburgs-landschap.be

Groepstarieven

  • Je kan een natuurwandeling 'op maat' aanvragen in het natuurgebied Hengelhoef of in andere natuurgebieden van Limburgs Landschap vzw.
    Voor een overzicht kijk je best op www.limburgs-landschap.be.
    Tarief: € 50 voor een groep van maximum 25 personen (minstens 15 personen).

Faciliteiten

Buggyvriendelijk
Parking binnen een straal van 100m
Vergaderzalen 0 – 20 personen
Verschoningshoekje of kindertoilet