05-07-2021

De 8 leukste activiteiten voor waterratten

De zomer komt eraan. Het seizoen waarin we op een warme dag nogal eens graag het water opzoeken voor de verkoeling. Naast pootjebaden is er nog veel meer te doen op en in dat water. Wij delen de leukste en origineelste activiteiten.

Wateractiviteit fluisterboten in Dilsen-Stokkem

1. Fluisterboten

In alle rust en stilte genieten op het water kan met een elektrisch Fluisterbootje. Manoeuvreer jezelf geruisloos over de Oude Maas en spot ongestoord diverse watervogels. Het is een heel bijzondere manier om de natuur van het unieke gebied Negenoord te verkennen. Zo een bootje huren kan in Dilsen-Stokkem en in ieder vaartuig kunnen tot zes personen zitten. Je moet op voorhand reserveren. 

Zwemparadijs Hengelhoef

2. Zwemparadijs Hengelhoef

Hengelhoef is een veelzijdig park gelegen in de prachtige natuur van Midden-Limburg. Naast een strandbad met ligweide en glijbanen, is er ook een subtropisch zwemparadijs met reuzewaterglijbanen, een golfslagbad en wildwaterbaan, een kriebelbeek en een kleuter- en peuterbad. Dat belooft oneindig veel waterpret!

3. Aqua Mundo Erperheide

In Center Parcs Erperheide in Peer gaan kinderen helemaal los in de waterwereld vol plezier. Een dagje zwemmen in Aqua Mundo is alles wat je van een heerlijk dagje weg verwacht! Snelle stromingen, bochten, hobbels... Snelheidsduivels amuseren zich kostelijk met de razendsnelle afdaling van de wildwaterbaan. In het veilige Kinder-doe-bad hebben de kleintjes de tijd van hun leven. Je kan hier zelfs snorkelen in een verzonken dorp tussen de exotische vissen.

Snorkelen in Aqua Mundo Erperheide in Peer

4. LAGO Pelt Dommelslag

LAGO Pelt Dommelslag is niet zomaar een zwembad, het is een heel zwemparadijs met alles erop en eraan: binnen- en buitenbaden, een wildwaterbaan, een bandenglijbaan, een golfslagbad,... Voor de allerkleinsten is er ook een kinderbad. Grotere durvers moeten zeker eens de RED VORTEX uittesten, een glijbaan met geluids- en lichteffecten. Voor de rustzoekers is de wellness dan weer hemel op aarde. En als je honger hebt gekregen, steek je je benen zo onder tafel in het Rest-eau-café.

Wateractiviteit StilSloep in Kinrooi

5. StilSloep

Als je met een StilSloep op weg gaat, is het enige wat je hoort het kabbelende water. Je wordt er zelf helemaal stil van en de stress glijdt zo van je af. Vaar op de Maasplassen rond Kinrooi of ga de Maas af helemaal tot in het Nederlandse Thorn. Ook bij slecht weer valt je trip niet meteen in het water, want de StilSloep kan volledig wind- en regendicht worden gemaakt en is zelfs verwarmd.

Waterskiën in Center Parcs De Vossemeren in Lommel

6. Waterskiën in Center Parcs De Vossemeren

De twee grote meren van Center Parcs De Vossemeren in Lommel lenen zich uitstekend voor een dag vol watersport. Waterskiën, wakeboarden en suppen, maar ook flyboarden, banaanvaren en kanoën, het kan hier allemaal. Van mei tot september is het ook dolle pret op het grootste Aquapark van België.

Sportoase be-MINE in Beringen

7. Sportoase be-MINE

In de schaduw van de schachtbokken van Beringen ligt Sportoase, een paradijs voor waterratten. Zwemplezier op een unieke erfgoedsite. Het complex omvat glijbanen met speciale lichteffecten, een relaxatiezone met sauna’s en stoombad, en een buitenzone met zwemvijver en bijhorend zonneterras.

8. Zwemparadijs Saraland

Zwemparadijs Saraland in Houthalen-Helchteren is een indoor zwemparadijs met een 25-meter bad, vier grote waterglijbanen, een kinderbad en kabouterbad met borrelende paddenstoelen en waterspuwende dieren voor de allerkleinsten. Na de inspanning is er de ontspanning, jezelf verwennen in een verkwikkende hot-whirlpool!