05-06-2020

De 7 leukste activiteiten voor waterratten

Yes, het is zomer! Het seizoen waarin we nogal eens graag het water opzoeken zonder te moeten vrezen dat onze tenen eraf vriezen. Wij delen de leukste activiteiten om te doen op het Limburgse water.

Groep mensen aan het suppen op de Maas in Maaseik

1. Suppen

De nieuwste trend in watersportland is best wel toegankelijk te noemen. Waar je voor surfen, zeilen en aanverwante waterige activiteiten best een bepaalde dosis lef nodig hebt, is suppen (oftewel peddelsurfen) de rustige optie. Bij SUPclub Maasvallei lenen ze je met plezier een board en peddel uit. Heel leuk is dat je er ook voor een zonsondergangsup en een hondensup kunt kiezen.

Man met kinderen in kajak tijdens de Dommelafvaart bij Pelt

2. Peddel de grens over

Stap in Pelt in een kano en vaar zo'n 15 kilometer lang de Dommel af helemaal tot in het Nederlandse Valkenswaard. De Dommel houdt ergens het midden tussen een beek en een rivier, een riviertje als het ware. Smal en kronkelend baant het zich een weg door drie natuurgebieden. Verschillende aanlegsteigers geven je de mogelijkheid om die natuur ook van op het land te bewonderen.

Kinderen in kajak van Kajak Maasland

3. Kajakken op de Maas

Je hoeft zeker niet naar de Ardennen om te kajakken op de Maas. Ook in ons eigenste Limburg is het mogelijk om deze rivier te bedwingen. De verschillende opties qua afstanden zorgen ervoor dat het voor iedereen leuk blijft en het feit dat je voor een eenpersoons- dan wel tweepersoonskajak kan kiezen naargelang je humeur spreekt van een zekere vooruitziendheid bij Kajak Maasland.

Stilsloep op de Maas

4. In stilte over het water

Want daarvoor kom je eigenlijk naar Limburg, toch? Voor de rust en de stilte. Met een fluisterboot manoeuvreer je jezelf geruisloos over het water zodat je ongestoord watervogels kan spotten. Ook als je met een StilSloep onderweg gaat, is het enige wat je hoort het kabbelende water. Je wordt er zelf zo stil als een sloep van.

Jachten van Aqua Libra Yachtcharter op de Maasplassen

5. Huur een jacht

Niet iedereen kan zomaar even een luxueus motorjacht uit zijn mouw toveren, maar gelukkig is het wel mogelijk om er eentje te huren bij Aqua Libra Yachtcharter. Doe jezelf eens een verwennerij cadeau en ga voor die luxe zomervakantie op het water. Vaar als een volleerd kapitein over de Maas en meer in stijl aan bij een van de jachthavens. Er zijn er twee: De Spaanjerd en Heerenlaak.

6. Leer zeilen

Zeil je voor het eerst, dan... nee, die tour gaan we maar niet op. Want met de zeillessen van Sailcenter Limburg sla je helemaal geen flater. En wanneer je het spelletje dan helemaal onder knie hebt, huur je ter plekke een zeilboot om de woeste golven te bedwingen. Of een sloep, kano, kajak, waterfiets,... het is moeilijk om een vaartuig te noemen dat ze hier niet hebben.

7. Wakeboarden

Je staat op een plank in het water terwijl je heel hard voortgetrokken wordt aan een touw. Zeg je daarop 'hell yeah!' dan is wakeboarden misschien wel jouw nieuwe hobby. In Terhills Cablepark leer je de kneepjes van het wakeboarden waarna je als een pro over de obstakels vliegt. Maar zelfs als je niet van watertrappelen houdt, is de sfeervolle beachbar voldoende reden om naar hier af te zakken.