05-07-2021

De leukste activiteiten voor waterratten

De stralende zomerzon drijft waterratten nog meer dan anders naar verfrissende wateractiviteiten. We delen graag de leukste en natste opties om in deze warme dagen af te koelen in Limburgse wateren.

Wilhelm Tell Waterparadijs

In dit bijzondere waterparadijs is er zoveel te beleven dat je niet weet waar je eerst moet springen of zwemmen. Voor de allerkleinsten is er een prachtige waterspeeltuin. De buitenbaden zijn open van 1 juli tot en met 31 augustus, met onder andere een golfslagbad, waterglijbaan, snelstromende rivier en fonteinen. Bij minder mooi weer is er een binnenbad met hot whirlpool. Op de zonneweide kun je bijkomen en genieten van de grote terrassen met uitgebreide horecavoorzieningen en een schitterend zicht op het zwemparadijs. De kids vermaken zich op de nieuwe grote speeltuin en binnenspeeltuin.

Kinderen aan het zwembad van Wilhelm Tell in Oudsbergen

TODI The Ultimate Experience

TODI in Beringen is ideaal voor een gezinsuitstap omdat het een unieke en avontuurlijke ervaring biedt voor jong en oud. Gezinnen kunnen samen genieten van de prachtige onderwaterwereld, omringd door kleurrijke tropische zoetwatervissen en levensechte decorelementen. Het gigantische duikbassin van 10 meter diep en 36 meter doorsnee zorgt voor een indrukwekkende beleving. Bovendien is TODI gericht op veiligheid en biedt het de mogelijkheid om te snorkelen en te duiken onder professionele begeleiding. Het is een plek waar gezinnen kunnen ontspannen, plezier hebben en onvergetelijke momenten kunnen delen in een buitengewone omgeving.

Kind aan het snorkelen in duikcentrum Todi in Beringen

Fluisterboten

Met de fluisterboten in Maaseik beleven jullie een unieke en ontspannende ervaaring. De boten zijn, zoals de naam al doet vermoeden, geruisloos, waardoor je kunt genieten van de prachtige natuur en de omgeving zonder lawaai of stoorzenders. Het is een geweldige manier om samen quality time door te brengen terwijl je rustig over het water glijdt. Bovendien zijn de fluisterboten gemakkelijk te besturen en geschikt voor alle leeftijden, waardoor het een gezinsactiviteit is waar iedereen van kan genieten. Het is een kans om samen de natuurlijke schoonheid van Maaseik te verkennen.

flusiterboten op de Maasplas aan Visit Center De Wissen in Dilsen-Stokkem

Zwemparadijs Hengelhoef

Hengelhoef is een veelzijdig subtropisch waterpark gelegen in de prachtige natuur van Midden-Limburg, en perfect voor jullie dagje aan het water vanwege de vele mogelijkheden. Met een golfslagbad, reuze glijbanen, wildwaterbanen, een kriebelbeek en peuterbaden is er voor elk wat wils. Extra activiteiten zoals aquagym en zwemdisco's voegen nog meer plezier toe! Ontspannen doen jullie naast het strandbad op de ligweide. Dat belooft oneindig veel waterpret!

Aqua Mundo Erperheide

Met zijn uitgebreide waterattracties, zoals glijbanen, wildwaterbanen en golfslagbaden, staat Aqua Mundo Erperheide gelijk aan tonnen plezier voor jong en oud. Kinderen kunnen genieten van speciale kinderbaden en waterspeeltuinen, terwijl ouders kunnen ontspannen in de wellness-faciliteiten. Daarnaast worden er regelmatig leuke activiteiten en entertainment georganiseerd, zoals aqua fitness en thema-avonden. Het is de ideale bestemming voor een dagje uit met het hele gezin, waar iedereen kan genieten van waterpret en ontspanning.

Kinderen snorkelen in Aqua Mundo Erperheide in Peer

Terhills Cablepark

Bij Terhills Cablepark kunnen zowel beginners als ervaren watersporters genieten van wakeboarden en waterskiën. Het park biedt faciliteiten en instructeurs die geschikt zijn voor alle leeftijden en niveaus, waardoor het een geweldige activiteit is om samen met je gezin te doen. Kinderen kunnen leren wakeboarden onder begeleiding van ervaren professionals, terwijl ouders ook kunnen deelnemen of genieten van het mooie uitzicht langs het meer. Terhills Cablepark is een avontuurlijke en leuke ervaring waar het hele gezin plezier kan beleven aan watersportactiviteiten.

Kajak Maasland & Rafting

Ontdek de prachtige Maasvallei vanop het water! Kajak Maasland & Rafting biedt avontuurlijke en gezinsvriendelijke wateractiviteiten activiteit voor alle leeftijden en ervaringsniveaus, met verschillende routes en opties om uit te kiezen. Het is een geweldige manier om te genieten van de prachtige natuurlijke omgeving terwijl je op het water peddelt. Kajak Maasland & Rafting zorgt voor de benodigde uitrusting en biedt instructies om ervoor te zorgen dat de activiteiten veilig en plezierig zijn. Maak je belevenis compleet met een gezellige picknick! Kies een mooie plek om aan te meren en geniet van de fraaie omgeving van de Maasvallei.

Vader en zoon kajakken op de Maas

SUPclub Maasvallei

Bij SUPclub Maasvallei leer je stand up paddling op de Maasplas Heerenlaak. Het is een veelzijdige watersport waarbij je op een board staat en jezelf met een peddel voortbeweegt. Met SUPclub Maasvallei kun je yogalessen, tochten bij volle maan en zelfs suppen bij zonsopgang of -ondergang ervaren. Het is geschikt voor alle leeftijden en niveaus, en je kunt samen met je gezin de prachtige Maas verkennen en genieten van de natuur. SUPclub Maasvallei biedt verhuur, begeleide tochten en lessen aan, waardoor het een ideale activiteit is om actief bezig te zijn en quality time met je gezin door te brengen.

LAGO Pelt Dommelslag

LAGO Pelt Dommelslag is een favoriete bestemming voor gezinnen vanwege het uitgebreide waterpark, binnenspeeltuin en wellnessfaciliteiten. Kinderen kunnen genieten van glijbanen en zwembaden, terwijl ouders kunnen ontspannen in de sauna's en bubbelbaden. Heb je honger gekregen van al die waterpret? Even bijtanken doe je bij het gezellige Rest-eau-Café met een smakelijke hap en verkwikkend drankje. Hier weet iedereen zich te vermaken!

StilSloep in Kinrooi

Met een stilsloep op de Maasplassen ervaar je rust en stilte, omringd door de natuurlijke schoonheid van Limburg. Je kunt geruisloos varen en genieten van het prachtige landschap, vogels spotten en ontspannen in een gezellige sfeer. Het biedt de flexibiliteit om op je eigen tempo te varen, te stoppen waar je wilt en te genieten van de vrijheid op het water. Een stilsloep op de Maasplassen is een geweldige manier om samen met familie en vrienden te ontspannen en een onvergetelijke ervaring te hebben.Ook bij slecht weer valt je trip niet meteen in het water, want de StilSloep kan volledig wind- en regendicht worden gemaakt en is zelfs verwarmd.

Aqua Mundo De Vossemeren

Beleef een spetterende dag bij Aqua Mundo De Vossemeren, een heus waterparadijs voor gezinnen in Limburg. Geniet van warme temperaturen en een scala aan waterattracties, zoals de Monkey Splash-glijbaan en het kinder-doe-bad. Daarnaast bieden de grote meren van Center Parcs De Vossemeren volop watersportmogelijkheden, zoals waterskiën en kanoën. Voor ontspanning zijn er wellnessfaciliteiten voor ouders, terwijl kinderen zich vermaken in speelzones en het indoor speelparadijs. Sluit de dag af met een heerlijke maaltijd in een van de diverse eetgelegenheden. Aqua Mundo De Vossemeren garandeert onvergetelijk waterplezier en is dé bestemming voor gezinnen in Limburg.

Sportoase be-MINE

Bezoek Sportoase be-MINE, een waterrattenparadijs in de schaduw van de schachtbokken van Beringen. Geniet van glijbanen met lichteffecten, ontspan in bubbelbaden en sauna's, en verken de buitenzwemzone met zwemvijver en zonneterras. Het complex biedt ook sportfaciliteiten, zoals een fitnessruimte en klimmuur, en kinderopvang voor ouders. Gelegen op het historische be-MINE terrein, zijn er ook andere attracties in de buurt, zoals wandelpaden en een Mijnmuseum. Sportoase be-MINE is een geweldige bestemming voor gezinnen die plezier en ontspanning willen combineren.

Zwemparadijs Saraland

Zwemparadijs Saraland in Houthalen-Helchteren is een indoor zwemparadijs, ideaal voor gezinnen door de vele voorzieningen zoals een 25-meter bad, vier grote waterglijbanen, een kinderbad en kabouterbad met borrelende paddenstoelen en waterspuwende dieren voor de allerkleinsten. Er zijn ook speelzones met klimtoestellen en trampolines. Na de inspanning is er de ontspanning, jezelf verwennen in een verkwikkende hot-whirlpool! Een lekker hapje eten samen en je uitstap naar Saraland zal nog lang blijven nazinderen als heerlijke gezinsdag!

LAGO Sint-Truiden Bloesembad

Bezoek het subtropisch zwemparadijs LAGO Sint-Truiden Bloesembad voor een onvergetelijke gezinsuitstap. Geniet van de warme en gastvrije sfeer, waar mascotte Ollie de octopus je begroet. Het zwemparadijs biedt verschillende attracties, zoals een aparte waterspeeltuin voor jonge kinderen en spannende glijbanen. Ontspan in de wellnesszone met een zoutbad en geniet van de ecologische zwemvijver en het verwarmde buitenbad. Er is ook een brasserie met een kinderkaart en speelzones. Kom tot rust op het dakterras met een prachtig uitzicht over het park. LAGO Sint-Truiden Bloesembad zorgt voor plezier, ontspanning en culinaire genoegens voor het hele gezin.

Kinderen spelen in het water van Lago Bloesembad Sint-Truiden

Zwembad Aquadroom

Zwembad Aquadroom biedt een bruisende mix van opwindende waterattracties, ontspannende baden en plezier voor het hele gezin. De baden in Aquadroom zijn gemaakt van roestvrij staal, wat zorgt voor een unieke en aangename ervaring. Met onderwater LED-verlichting, die van kleur kan veranderen, krijgen de ontspanningsbaden een bijzondere uitstraling. Beleef avontuur op de 125 meter lange bandenglijbaan, met lange bochten en versnellingen, of ga de uitdaging aan op de 95 meter lange black-hole glijbaan met speciale lichteffecten, vol onverwachte jumps en korte bochten voor de echte waaghalzen!