01-03-2023

10 x logeren om de bloesems te spotten

Binnenkort zijn de bloesems er weer! En met een verblijf bij één van deze logies zit je op de eerste rij om al die bloesempracht van dichtbij te beleven. Pluk de vruchten van tijdig boeken, slaap als een roos en zet de bloemetjes buiten in een prachtig lentedecor.

De Pluktuin

Dat het glooiende landschap van Haspengouw in de bloesemperiode absoluut de moeite is om te bezoeken, moeten we je niet vertellen. Hoe je die het best ontdekt, weten ze bij vakantiewoning De Pluktuin heel goed. Gelegen aan de poort van Haspengouw tussen knooppunt 121 en 122, is dit verblijf met zijn fietsstalling en e-bikes een ideale basis. Stippel je eigen fietstocht uit of laat je inspireren door de pluktuinroutes. Je passeert er de hotspots van Haspengouw, zoals het doorkijkkerkje en de zwevende kapel. Met de longtail e-bike kan je tot twee kinderen achterop meenemen voor een ideale gezinsuitstap. Even uitblazen van al dat fietsen tussen de bloesems doe je in de diepe, natuurlijke tuin met lounge en picknickplek, terwijl de kinderen ravotten in de tuin en zich moe maken op de trampoline.

Picknicken tussen de bloesems bij De Pluktuin

De Pastorie

De Pastorie is naast charmehotel met zeven landelijke kamers ook een sociale werkplaats met een hart voor mens en natuur. Hier kom je niet alleen logeren maar ook (h)eerlijk smullen van biologische producten, lokaal en met liefde geproduceerd in samenwerking met De Wroeter. Of kom een streekbiertje drinken op het mooie terras! De gerenoveerde pastoorswoning ligt in het idyllische Gors-Opleeuw, vlakbij knooppunt 137 van het fietsroutenetwerk. Van hieruit kan je gemakkelijk de omgeving van fruitboomgaarden, erfgoed en zacht glooiende heuvels ontdekken. Naast de bloesempracht geniet je op je fiets- of wandeltocht ook van het zicht op drie kastelen en een authentiek dorpsplein. Dit is Haspengouw op z’n Haspengouwst!

bij charmehotel De Pastorie eet je lokaal

B&B Atuatuca

Bij B&B Atuatuca zit je goed voor een luxueus verblijf waarbij geschiedenis, cultuur en natuur de waardering krijgen die ze verdienen. Deze modern ingerichte B&B is een uitgelezen startpunt voor een fiets- of wandeltocht door het prachtige Haspengouw en de vele bloesembomen en ligt vlakbij de knooppunten 111, 112, 116, 117, 128 en 129. Ontspannen doe je daarna op de eigentijdse kamers met grote inloopdouche en met een gezellige wandeling naar het centrum van Tongeren, waar voortreffelijke restaurants je graag ontvangen voor een gastronomische avond. Fiets en wagen staan intussen veilig op de bewaakte privéparking.

comfortabele kamers bij B&B Atuatuca

La maison de Marie

La Maison de Marie, dat is Haspengouw beleven pur sang! Hier kom je avondenlang genieten van de rust en de stilte, zalig overnachten en heerlijk ontwaken. Iedere lente verandert het Haspengouwse landschap in een kleurrijke bloesemzee waarin de uitgestrekte weilanden, idyllische dorpen, kasteeldomeinen en religieuze monumenten beeldig vertoeven. Te midden van dit schilderachtige decor van fruitboomgaarden en vruchtbare akkers ligt deze vakantiewoning. Op een steenworp vind je het Fruitspoor, oftewel het toeristisch fietspad tussen Tongeren en Borgloon. Beleef er aan de hand van zeven authentieke verhalen, omgeven door bloesempracht, het verleden van dit iconische traject.

een verblijf tussen de bloesems bij la Maison de Marie

HasHotel

HasHotel is een ideale uitvalbasis om Limburg te ontdekken en de bloesemstreek te verkennen. Niet alleen zijn de comfortabele kamers luxueus ingericht voor een weldadig verblijf, ook je culinaire wensen worden vervuld het fine dining restaurant. Bovendien ligt het hotel pal in het centrum van Hasselt zodat je enkel moet buienstappen op rond te kuieren in de gezellige winkelstraten. Om de naburige regio en de bloesems in vol ornaat te bewonderen, zijn er e-bikes te huur. HasHotel legt je graag in de watten. Geniet van een welkomstdrankje en een verse appel bij aankomst en snuif de sfeer van de stad op in vanop het balkon of terras aan je kamer – uniek aan dit hotel!

mooie kamers bij HasHotel

De Sterappel

Op een steenworp van Ambiorix, in het hartje van Haspengouw, ben je bij Hoeve de Sterappel aan het juiste adres voor een verblijf tussen de bloesems. Graag ook een vleugje geschiedenis? Maak je weg via de door bloesems omringde fietspaden naar het Gallo-Romeins museum. Wil je liever de heuvels van Limburg verkennen? Dan raden we een fietsuitje aan rond het mooie graaflandschap van Loon. Laat je blij verrassen door de schoonheid van de appel- en perenboomgaarden vol bloesems en ga op zoek naar de roze exemplaren. Fietsen zijn bij de Sterappel te huur en ook je viervoeter is welkom (graag een seintje). Na een actieve dag komen jullie op de vierkantshoeve weer tot rust. Sluit af met een glaasje en een hapje in het restaurant binnen de hoeve.

het zonnige terras van Hoeve de Sterappel

Vous lé Vous

Gelegen tussen Borgloon, Sint-Truiden en Tongeren is Vous lé Vous een ideaal verblijf in Haspengouw tijdens de mooiste periode van het jaar. De vier kamers op het gelijkvloers hebben een eigen terras waar je veilig je fietsen kan stallen. Voor de andere kamers zijn er fietsboxen voorzien. Na een weldoende fietstocht of wandeling kan je heerlijk ontspannen in de sauna en de belevingstuin. Hier vind je een moestuin met kruiden en eetbare bloemen waaronder acht soorten eetbare rozen staan. Het restaurant is doorgaans geopend op vrijdag en zaterdag, dan kan je onder meer genieten van een gastronomisch arrangement. Check de website voor extra openingsdagen.

genieten bij hotel Vous lé Vous

Boutique Hotel Caelus VII

Een heerlijk moment tussen de bloesems combineren met een beetje geschiedenis? Het kan bij Boutique Hotel Caelus VII. Dit stijlvol gerestaureerde herenhuis in het centrum van Tongeren was ooit een hoedenwinkel en daar zijn nog subtiele details van terug te vinden. Voor de inrichting werd veel rekening gehouden met de oorspronkelijke indeling van het pand, waarvan de elegantie en rust bewaard bleven. De rode draad doorheen jouw verblijf hier is kwaliteit, alle gasten kunnen rekenen op persoonlijke service waaronder de organisatie van originele bloesemtochten zoals met authentieke 2PK’s en Vespa’s.

stijlvolle kamers bij Boutique Hotel Caelus VII

't Huys van Steyns

Bij Boutique Hotel 't Huys van Steyns verblijf je in een pand met een rijke geschiedenis. Eentje vanaf 1892 om precies te zijn, toen Louis Steyns hier startte met de productie van zijn prestigieuze schoenmerk Ambiorix. In het majestueuze gebouw vind je nog elementen terug van deze schoene historiek. Het hotel ligt op wandelafstand van de Tongerse toppers als het Gallo-Romeins Museum, het Begijnhof en de middeleeuwse stadsomwalling. In het voorjaar is Haspengouw natuurlijk dé regio voor een bloesemrijke wandel- of fietstocht waarvoor ’t Huys van Steyns een prima vertrekpunt is. Of laat begeleiden door het hotel en beleef de bloesempracht op een alternatieve manier.

Het pand van 't Huys van Steyns kent een rijke geschiedenis

Aan het Tombos

Te midden van de prachtige landschappen en geurende bloesems van het landelijke Gingelom vind je Domein Tombos. De voormalige hooizolder, stallen en duiventil van de U-hoeve werden verbouwd tot drie karaktervolle vakantiewoningen waar je met een kleine of grote groep kan verblijven. Zo is er het knusse Vruchtbaar Veld, Onweerstaanbare Oogst met gezellig terras en rolstoeltoegankelijk, en de ruime Bloemige Beleving. Weilanden en bos, destijds zelf aangeplant op twee Romeinse tombes, omringen de boerderij en maken van deze locatie een ideaal vertrekpunt voor je fiets- of wandeltocht. Bovendien sluit je makkelijk aan op het fietsroutenetwerk ter hoogte van het naburige knooppunt 183.

slapen tussen de bloesems bij Domein Tombos