26-04-2022

10 mooie locaties in Limburg voor communiefoto’s

Ben je op zoek naar een mooie locatie voor creatieve communiefoto’s van je dochter of zoon? Deze 10 plekken zorgen gegarandeerd voor een bijzonder decor. In de natuur, een sprookjesachtige setting of juist wat stoerder, met onze tips vind je zeker iets wat past.

1. Tempel van Minerva in Alden Biesen

Het grote kasteeldomein van Alden Biesen is een schatkist vol mooie plekjes. Met het kasteel op de achtergrond, op een loopbrug boven de gracht, op het vlonderpad, … hier schiet je zonder twijfel de mooiste foto’s. Een heel bijzonder plekje is de Tempel van Minerva. Neem een picknickdekentje mee, spreid dit uit op het grasveld voor het tempeltje en je hebt zo een paar romantisch geïnspireerde foto’s.

2. De Vlinderwandeling in het Kattenbos

Op de Vlinderwandeling in het Lommelse Kattenbos kom je onderweg leuke speel- en belevingselementen tegen van de hand van natuurkunstenaar Will Beckers. De tocht is met 2,2 km niet al te lang. De kunstwerken vormen een mooi decor voor een reeks communiefoto’s in de natuur. Poseer voor een reuzegrote vlinder of op de toffe schommel voor een origineel portret.

3. Japanse Tuin

De Japanse Tuin in Hasselt belooft een exotische setting voor de communiefoto’s van zoon of dochter. De mooie plekjes zijn eindeloos: op een brug over het water, aan een watervalletje, tussen de Japanse kerselaren, op de vlonderpaden, voor het typisch Japanse ceremoniehuis, aan het Shinto-altaar, … Je hebt zo een album vol met originele foto’s. Houd er wel rekening mee dat je voor de Japanse Tuin een toegangsticket nodig hebt.

4. Kasteel van Heers

Net buiten het centrum van Heers ligt dit prachtige renaissancekasteel. Een verborgen parel die wel unieke foto’s oplevert. Zet je communicantje neer in het kasteelpark aan het water of op een bank met het kasteel op de achtergrond voor koninklijke foto’s. Ook de beukendreef die je van het domein richting het centrum leidt, is zeker de moeite waard.

5. Memento in Borgloon

Memento in Borgloon is een zeer serene plek waar rust en stilte overheersen. Maak gebruik van de ronde vorm van het kunstwerk en het spel van licht en schaduw voor de perfecte foto’s. De witte kleur zorgt voor de juiste achtergrond wat de outfit ook is. Memento is achteraan op de begraafplaats van Borgloon gelegen, fotoshoots zijn toegelaten, maar enige sereniteit en respect is wel gewenst.

6. The Yard

Voor stoere communiefoto’s moet je bij The Yard in As zijn. Professionele street art- en graffitikunstenaars vormden vier oude treinstellen om tot ware graffitikunstwerken. Ideaal als je kleurrijke, urban foto’s voor ogen hebt. Ook met de spoorweg zelf kan de fotograaf met de lijnen spelen. Op de sporen lopen is hier voor een keer toegelaten! *

* The Yard is een oude spoorlijn buiten gebruik. Er rijden helemaal geen treinen meer op deze spoorlijn. Daardoor kan je The Yard veilig bezoeken. Uiteraard is spoorlopen op spoorlijnen die nog in gebruik zijn absoluut verboden en willen we dit niet aansporen. Er staan zware boetes en bij meerdere malen zelfs een gevangenisstraf op.

7. De Kastanjedreef in Kelchterhoef

In Kelchterhoef in Houthalen-Helchteren staan de knoestige oude bomen van de Kastanjedreef klaar om te figureren in jouw communiefoto’s. Het doel van zo een dreef was om indruk te maken op de bezoekers en dat doet het vandaag de dag nog steeds. De kunstsofa’s onderweg en het trapje waarmee je tot in de kruin van een boom klimt, zijn leuke extra’s om te shooten.

8. Kruiden- en Inspiratietuin Herkenrode

Op de abdijsite van Herkenrode in Hasselt dwaal je door twee hectaren Kruiden- en Inspiratietuin op zoek naar de mooiste plekjes voor jouw communiefoto’s. We raden zeker de groene pergola aan. Voor een bezoek aan de tuin heb je wel een toegangsticket nodig. Kinderen jonger dan 12 jaar mogen gratis binnen.

9. Het Labyrint op C-Mine

Het Labyrint op C-mine Genk zorgt voor een speelse toets in je foto’s. Wissel af tussen de verschillende hoogtes, openingen en vormen voor een reeks dynamische foto’s. De stalen platen waarmee dit kunstwerk opgebouwd is en de mijnschachten op de achtergrond geven ook meteen een industrial toets mee. Het Labyrint is steeds vrij toegankelijk op het binnenplein van C-mine.

10. Het vlonderpad van Domein Bovy

Op het vlonderpad van Domein Bovy in Heusden-Zolder maak je – zeker bij zonsondergang – de mooiste beelden. Een kronkelend plankenpad langs de vijver of juist strak rechtdoor dwars over het water, dankzij de verschillende vlonderpaden worden de foto’s alsnog heel afwisselend. Volg de zwarte wandellus van 1,7 km en je passeert vanzelf het houten pad