Landcommanderij Alden Biesen

Er zijn genoeg redenen om kennis te maken met de imposante landcommanderij Alden Biesen, een boeiende locatie van uitzonderlijke historische betekenis. Ooit de hoofdzetel van de Duitse Ridderorde, tegenwoordig een schitterende erfgoedsite in handen van de Vlaamse overheid. Historisch monument, toeristische trekpleister, decor voor evenementen en tentoonstellingen, centrum voor Europese werking en congrescentrum...Alden Biesen is het allemaal! Het domein zelf, de kerk, de Engelse en Franse tuinen en het toeristisch onthaalcentrum zijn gratis te bezoeken. De waterburcht met het gerestaureerde appartement van de landcommandeur is enkel te bezoeken met gids of tijdens een tijdelijke tentoonstelling. Op zondag worden er regelmatig rondleidingen voor individuele bezoekers georganiseerd. Raadpleeg hiervoor onze website. Ontdek op onze website tevens alle evenementen die wij organiseren. Je vindt er vast en zeker uw gading!
Liever een zaal huren voor uw vereniging of bedrijf? Dat kan! Zalen voor 5 tot 300 personen, met catering en overnachtingsmogelijkheid en een aangepast programma. Alle info op onze website.

Individuele tarieven

  • Toegang tot domein is gratis. Kasteel enkel te bezoeken onder begeleiding van een gids of tijdens een tijdelijke tentoonstelling.
    Van 25/10/2018 t.e.m. 10/03/2019 vindt de historische tentoonstelling 'Limburg tussen staf en troon. 1000 jaar graafschap Loon' plaats. Toegangsprijs: € 12/pp; verminderd tarief: € 10.
    De organisatoren van evenementen bepalen zelf hun toegangsprijzen.

Groepstarieven

  • Reservatie verplicht voor rondleiding grote groepen Nederlandstalig: € 6,5/persoon; groepen < 10 personen betalen € 65 Eng/Frans/Duits: € 7/persoon; groepen < 10 personen betalen € 70.
    Voor rondleidingen in de tentoonstelling over het graafschap Loon betaal je € 75 voor de gids exclusief de toegangsprijs van € 10/pp.
Richtprijs (volwassene) € 0,-