01-01-2024

Naar Bilzen: 3 redenen voor een buitengewone trip

Bilzen biedt een unieke mix van historische pracht en uitzonderlijke natuur. In deze blog belichten we drie buitengewone aspecten van deze stad. Reis met ons mee en wandel nieuwsgierig rond in Bilzen.

1. Twee natuurparken op één plek

Bilzen ligt op de grens van twee regio’s: Haspengouw en de Limburgse Kempen. Dat betekent dat wandelaars, fietsers en natuurfans in het algemeen het beste van beide werelden kunnen combineren.

Het vruchtbare Haspengouwse landschap met de rijen aan fruitboomgaarden, die zeker in de bloesemperiode een enorme aantrekkingskracht hebben, afgewisseld met de bossen, zandgrond en heide van Nationaal Park Hoge Kempen.

Wandelen in natuurgebied Hoefaert in Bilzen

2. Cultuurparel Alden Biesen

De historische site van Landcommanderij Alden Biesen is een veelzijdige plek. In de schaduw van het kasteel vertrekken diverse wandelroutes door de omgeving. Op het domein zelf kuier je door de tuinen, rust je uit op een bankje en fotografeer je de imposante waterburcht vanuit diverse hoeken. Amusement voor de hele familie vind je in de vorm van het spannende speurspel Bilzen Mysteries: Het Complot.

Landcommanderij Alden Biesen Bilzen

3. Altijd ambiance

Bilzen bruist het hele jaar door. Van de fonkelende bloesemperiode en de zomerse evenementen tot de knusse winterterrassen. Wat je ook kiest, hier win je altijd. Daarnaast maakt de centrale ligging tussen Hasselt, Genk, Tongeren en Maastricht van Bilzen de ideale uitvalsbasis voor uitstappen naar deze steden. Je gaat niet weten wat eerst doen!

Meer ontdekken over Bilzen op visitbilzen.be

Vriendinnen op een winters terras in Bilzen