01-04-2023

3 x borrelen tussen de bloesems

De ontluikende lente omhult het Haspengouwse landschap in zachtroze en witte tinten die je fiets- en wandeltochten haast magisch maken. Deze leuke pop-up bars zijn een ideale pauzeplek om te genieten van de bloesempracht die elk voorjaar weer betovert.

luchtfoto van bloesembar Bar Bloei

Bar Bloei

In het hart van het Haspengouwse fruitlandschap vind je Bar Bloei, een sfeervolle bloesembar met een levendige evenementenkalender. Naast bloesemnocturnes, bloesemwandelingen, bloesemontbijten op zondag en namiddagen met live muziek, kan je hier ook gewoon even verpozen met een drankje en een hapje, omringd door duizenden bloeiende fruitbomen. Nieuw dit jaar is de aperitieftoren waar je iets kan drinken met uitzicht over de boomgaarden vanop vier meter hoog. Je vindt Bar Bloei in Schalkhoven, rustig gelegen in het groene Hoeselt, op het Limburgs fietsroutenetwerk.

Waar? Hertstraat in Hoeselt, tussen knooppunt 122 en 123
Wanneer? Van 2 april t.e.m. 7 mei, elke dag open vanaf 13 u. tot zonsondergang, op zon- en feestdagen vanaf 11 u.

Een koppel geniet picknicken in de boomgaard

Jorishoeve

Wat dacht je van een idyllische picknickbeleving in een met bloesems bezaaide boomgaard? Of heerlijk terrassen rond een bloesemboom op de binnenkoer van een vierkantshoeve uit 1854? Bij Jorishoeve kan je terecht van ontbijt tot diner voor streekgebonden lekkernijen en zelfs appelmojito's van eigen kweek! De boomgaard vormt een prachtig kader voor een fotowaardige picknick lunch. Geen gezeul met manden, want met een origineel transport worden jullie én een appelkist boordenvol lekkers naar de gedekte tafel tussen de bomen gebracht.

Waar? Boekhoutstraat 35 in Gingelom, tussen knooppunt 165 en 166
Wanneer? Vrijdag t.e.m. zondag en feestdagen van 10 tot 22 u. Picknick op reservatie.

Relaxen in de loungezetels van BelOrta Bloesembar

BelOrta Bloesembar

Geniet van instant happiness! Te midden van de Sint-Truidense velden heet BelOrta Bloesembar je hartelijk welkom na een fietstocht of wandeling door de bloesemvallei. De bloesembar is ook de startplaats van twee Blauwe Vogel Bloesemwandelingen van 3 en 8 km. Gratis wandelplannen zijn verkrijgbaar aan de ingang. Ben je met de wagen? Parkeren kan in de Kruisstraat of het Gemeenteplein vanwaar de shuttle je tot de bar brengt. Het is hier zalig relaxen in loungezetels onder de lentezon met een panoramisch uitzicht op Haspengouw Sign. Geniet van smakelijke streekproducten in de vorm van soep, croques en pasta, uitgebreide BBQ-formules of een royaal ontbijt op zondag. Minder goed weer doet niets af aan de gezelligheid dankzij het doorkijkdak en de houten aankleding. Kinderanimatie, gratis e-shuttleservice, DJ acts, bloesemfietstochten, bloesemwandelingen, bloesemballonvaarten en een interactieve hondenwandeling op de laatste zondag. Niet weten wat doen wordt de komende maand onmogelijk!

Waar: Jufferstraat in Velm, tussen knooppunt 186 en 356
Wanneer? Van 1 april t.e.m. 14 mei, maandag t.e.m. donderdag van 11.30 tot 17.30 u., vrijdag, zaterdag en feestdagen van 11.30 u. tot zonsondergang, zondag van 9 u. tot zonsondergang. BBQ en ontbijt op reservatie. 
Check de website voor alle praktische informatie.