01-02-2024

5x overnachten tussen de heuvels van Haspengouw

De regio van Haspengouw verleidt jaarlijks heel wat bezoekers. De glooiende landschappen, pittoreske dorpjes, eindeloze fruitboomgaarden,... er is heel wat om van te genieten. Boek jouw dichtbijvakantie in de fruitstreek nu al, zeker wanneer je de bloesems in april wilt meepikken. Wij tippen jou 5 logeeradressen.

1. Hoeve De Brieser in Heers

In het rustige Mettekoven, een heuvelachtig dorpje van Heers, bevindt zich Hoeve De Brieser. Deze authentieke hoeve ligt aan talloze fiets-, wandel- en Vesparoutes die je meteen tot tussen de fruitboomgaarden brengen. Je overnacht in een van de kamers van de B&B of de ruime vakantiewoning voor 8 personen.

Na een actieve dag kom je tot rust in de privé-wellness of op het zonovergoten terras op de binnenkoer. ’s Ochtends ontbijt je uitgebreid in de landelijk ingerichte ontbijtruimte.

Bovenaanzicht van Hoeve De Brieser in Heers

2. B&B De Verborgen Parel in Borgloon

Voor een luxueus verblijf in hartje Haspengouw kies je voor B&B De Verborgen Parel in Borgloon. Elke kamer biedt een oase van rust met een whirlpool voor twee personen. Nog meer verwennerij? Reserveer de privé-wellness met jacuzzi, sauna, hamam en binnenzwembad. De Limburgse gastvrijheid krijg je er gratis bij.

Ook buiten kom je helemaal tot rust in de glooiende, Loonse natuur. Stap de deur uit en je bevindt je meteen midden in de velden en boomgaarden.

3. B&B De Dubbelmolen in Tongeren

Voor een fietsvakantie ben je bij B&B De Dubbelmolen in het Tongerse dorpje Nerem aan het goede adres. Gelegen aan het fietsroutenetwerk nabij knooppunt 114 fiets je hier zo Haspengouw rond. Zelfs de Voerstreek is een haalbare kaart met de fiets. Of volg de Jeker tot het prachtige dorp Kanne. Met natuurreservaat Kevie dichtbij voelen wandelaars zich ook helemaal thuis.

De B&B bevindt zich in een historisch watermolengebouw. Je valt in slaap op de tonen van de kabbelende rivier.

B&B De Dubbelmolen

4. B&B De Zwarte Stok in Riemst

B&B De Zwarte Stok, een gerestaureerde vierkantshoeve uit 1620, biedt een gezellig toevluchtsoord voor natuurliefhebbers, wandelaars, fietsers en cultuursnuivers. Zowel te voet als met de fiets vertrek je van hieruit op een verkenningstocht door de Haspengouwse heuvels. Na een goede nachtrust staan er tijdens het ontbijt ook lokale lekkernijen op tafel.

De Zwarte Stok heeft ook 2 vakantiewoningen ter beschikking. Het Bakhuis is geschikt voor 3 personen en Op Stok voor 5 personen.

5. Ambiotel in Tongeren

In het historische hart van Tongeren, de stad van Ambiorix, boek je een verblijf in Ambiotel. Culturele en erfgoedparels, zoals de O.L.V. basiliek en het Gallo-Romeins Museum, liggen op wandelafstand en op zondagmorgen kijk je van je hotelkamer uit op de grootste antiekmarkt van de Benelux. Daarnaast is het hotel dé startplek voor een fietstocht of wandeling door de fruitstreek.

’s Avonds steek je je benen onder tafel in de hotelbrasserie Den Ambi voor een lekker diner vooraleer je naar je kamer trekt.

Ambiotel in Tongeren