01-09-2021

Logies met een uniek verhaal: Mas Isa

Gastvrouw isabelle van guesthouse Mas Isa in Nieuwerkerken

Mas Isa is een prachtig guesthouse in het landelijke Nieuwerkerken. Wanneer je hier binnenstapt, overvalt je een instant vakantiegevoel en zou je bijna vergeten dat je nog altijd in Limburg bent. Met de warme ontvangst van gastvrouw Isabelle is je vakantie begonnen nog voor je het goed en wel beseft.

Guesthouse Mas Isa in Nieuwerkerken

Er was eens…

Het sprookje begint wanneer Isabelle de kans krijgt om de boerderij, waar ze vroeger als kind al kwam, te kopen. “Ik groeide hier in de buurt op. Het is een uniek plekje, rustig gelegen en midden in het groen. Samen met architect Bart Moors uit Lummen hebben we het huis volledig gerenoveerd.” Het resultaat is om u tegen te zeggen: een prachtig landhuis in Engelse stijl waarbij ieder detail klopt. Je waant je zo in de Cotswolds.

De grote stap

Het idee om een guesthouse uit te baten, was er toen nog niet. Helemaal niet zelfs, want na het overlijden van haar vader, nam Isabelle zijn bedrijf over en stond ze haar mannetje in de vleesindustrie. Het idee ontstaat pas wanneer het huis aan de voorkant van de straat te koop komt te staan. Voor een tweede keer zien Isabelle, haar man Alain en zoon Giel hun kans. Met dezelfde architect en in dezelfde authentieke stijl gaan ze aan de slag en bouwen ze het huis om tot een luxueus gastenverblijf. Het meest opvallende element is de ossenbloedrode poort, een eerbetoon aan haar vader.

Gemoedelijk luxueus, zo noem ik het. Je stapt hier een oase van rust en ruimte binnen.

Orangerie van Guesthouse Mas Isa in Nieuwerkerken

Genieten met hoofdletter G

Als gast ontbreekt het je in Mas Isa aan niets. “Gemoedelijk luxueus, zo noem ik het. Je stapt hier een oase van rust en ruimte binnen.” Zowel families als koppels zijn van harte welkom. Je boekt een kamer, een hele vleugel of zelfs de volledige woning. Een absoluut pareltje is de tuin.

Romantische badkamer in Mas Isa

“De tuin hoort eigenlijk bij het woonhuis, maar ze is te mooi om niet te delen met onze gasten.” Hier kruip je heerlijk weg met een boek of ontbijt je op het terras of in de orangerie met zicht op de omliggende paardenweiden. Isabelle zorgt er persoonlijk voor dat dat ontbijt iedere dag weer een verrassing is. “Ik houd heel erg van details. Het moet kloppen. De koffiepot heb ik bijvoorbeeld gevonden op de antiekmarkt in Tongeren. Door het huis zie je veel van die kleine schatten.” Als je liever zelf je ontbijt klaarmaakt, vind je alles wat je nodig hebt in je eigen volledig ingerichte keuken.

Op pad door de fruitstreek

Mas Isa de ideale plek om even uit de hectiek te stappen, al wilt dat niet zeggen dat er niets te doen is. De elektrische fietsen en Vespa’s staan klaar om prachtige tochten te maken door de landschappen vol fruitbomen, kastelen en monumenten. Isabelle geeft je trouwens graag tips op maat mee. Het is ook mogelijk om de streek vanop de rug van je paard te verkennen. Alle voorzieningen om je paard comfortabel te stallen zijn aanwezig.

Ben jij helemaal geïnspireerd en zou je het unieke verhaal graag zelf willen beleven? Boek dan nu je verblijf.

De prachtig ruime tuin van Mas Isa in Nieuwerkerken