01-11-2021

Logies met een uniek verhaal: Hotel Boomgaard

Hotel Boomgaard in Lanaken

Wie houdt van het betere leven, komt thuis in Hotel Boomgaard in Oud-Rekem. Gezellig wegkruipen op de kamer met een goed boek of even een frisse neus halen tijdens een stevige natuurwandeling. Heerlijk vertragen en resetten. Extra troef van dit hotel is zonder twijfel de gastvrouw, die er werkelijk alles aan doet om haar gasten in de watten te leggen.

Terras van hotelkamer in Hotel Boomgaard

Goddelijke rust

Op deze plek bestond het leven van de franciscanen en minderbroeders ooit uit bidden en vasten. Een leven in armoede, gewijd aan God. De laatste paters verlieten Rekem in 2005, kort daarop werd het klooster afgebroken. Alleen de restanten van de kloostermuren en de kerktoren, die boven Hotel Boomgaard uitreikt, doen terugdenken aan het vrome verleden. Geen betere plek om te ontsnappen aan je routine van alledag.

Fijnproeversontbijt

Wie vandaag één van de twaalf kamers boekt in dit knusse hotel is zeker van een ontspannende vakantie. Het is er huiselijk gezellig. Alle kamers liggen op het gelijkvloers en hebben via een eigen terras zicht op de tuin. Lekker ingeduffeld in een dekentje met een goed boek en een lekker glas wijn … genieten gaat hier makkelijk. Gastvrouw Fabienne doet er alles aan om je het gevoel te geven dat het hotel een home-away-from-home is. Hoe ze dat doet? Door je lekker in de watten te leggen met een echt fijnproeversontbijt. Verrassende combinaties, huisbereid lekkers en fruit van de nabijgelegen fruitboer: Fabienne tovert met lokale ingrediënten een feest voor je smaakpapillen. De enige moeilijkheid hier? Kiezen!

Lekker ingeduffeld in een dekentje met een goed boek en een lekker glas wijn … genieten gaat hier makkelijk.

Restaurant in Hotel Boomgaard

Fotogeniek dorp

Naast rust en gezelligheid is er nog een goede reden om af te zakken naar dit hotel: de ligging. Je bent in een wip in het dorpscentrum van Oud-Rekem. Het kleine, maar o zo gezellige Maasdorp werd ooit officieel uitgeroepen tot het ‘mooiste dorp van Vlaanderen’. Hier kan je niet anders dan even stoppen en jezelf trakteren op een lekker streekbier met zicht op één van de best bewaarde dorpskernen van België. Verwacht je aan een historisch dorpsplein omgeven door lindebomen en fotogenieke gevels in typische Maaslandse renaissancestijl. Ook cultuurliefhebbers halen hun hart op. Maak je intrede per fiets of te voet door de monumentale stadspoort en bezoek de museumkerk, museumapotheek en het Kasteel d’Aspremont-Lyden. Fototoestel in de aanslag en shooten maar.

Hotel Boomgaard biedt rust en gezelligheid in het prachtig Maasland.

Maaslandse natuurpracht

Wat een verblijf nog meer de moeite maakt, zijn de superleuke tips die je krijgt van Fabienne. “Ik stuur mijn gasten graag naar een persoonlijke favoriet in de buurt: natuurgebied Oude Weerd. Je wandelt er door bloemrijke graslanden, tussen grazende ezeltjes. Of net buiten Oud-Rekem kan je heerlijk in het natuurgebied Hochterbampd struinen tussen de Galloways.” Je auto heb je beslist niet nodig, want ook ’s avonds wandel je zo naar het stadscentrum voor een romantisch diner. Plus, Fabienne reserveert graag je tafel bij een bijzonder adresje. Je merkt het: een verblijf in Hotel Boomgaard is het perfecte recept tegen de herfst- en winterblues.

Ben jij helemaal geïnspireerd en zou je het unieke verhaal achter dit hotel graag zelf willen beleven? Boek dan snel je verblijf.