01-02-2021

Logies met een uniek verhaal: Boetiekhotel Burgemeesterhuys

Uitbaters van boetiekhotel Burgemeesterhuys in Beringen

Toen Wim en Marilda een paar jaar geleden een oude burgemeesterswoning in Beringen binnenstapten wisten ze het meteen: dit is liefde op het eerste gezicht! Het zou een gezellige thuis worden waar je je goed voelt, tot rust komt en je omringt met fijne mensen. Boetiekhotel Burgemeesterhuys was een feit. Gezellig kleinschalig, groots in gastvrijheid.

Interieur van boetiekhotel Burgemeesterhuys in Beringen

In ere herstellen

Een historisch pand op een bijzondere plaats: hartje stad en toch rustig. Wim en Marilda waren meteen verkocht. Hoge plafonds met rozetten, sierlijsten, parketvloeren, veel licht ... én plaats voor vijf gastenkamers. “De ruimtes waren al mooi en wij wilden vooral de oude charme van het gebouw bewaren.” De renovatie gebeurde dan ook minutieus. Zo werd de prachtige parketvloer in zijn voormalige glorie hersteld. 

Kamer 3580 

Geen witte, anonieme kamers. Hier moet je je thuis voelen. “De kamers zijn qua indeling, voorzieningen en stijl wat we zelf zoeken als we reizen. Luxueus en ruimtelijk." De typische elementen van een herenhuis werden bewaard, aangevuld met een speels interieur verwijzend naar de streek. Zo kregen vier kamers de postcode van Beringen en haar deelgemeenten als kamernummer. Heb je geen voorkeur voor Koersel of Paal, overnacht dan in nummer vijf. Deze kamer is een beetje de vreemde eend in de bijt en werd 'De Burgemeester' genoemd, een eerbetoon aan een vorige bewoner. Kijk voor je je neervlijt in de zijdezachte lakens met donzige kussens nog even rond in je kamer. Muurgrote foto's van mijnschachten en Limburgse natuurpracht nemen je mee op avontuur door het rijke mijnverleden.

Een gezin dat ’s avonds in de bar een gezelschapsspel speelt, iemand die een boek leest in onze tuin … het zijn die kleine dingen, die ons vertellen dat we goed bezig zijn.

Interieur van boetiekhotel Burgemeesterhuys in Beringen

De kunst van het ontbijten

De geur van vers gebakken brood lokt je ’s ochtends naar beneden. In het gastenboek regent het complimenten voor het ontbijt. Geen wonder, want hapjesprinses Marilda maakt van ontbijt een erezaak. Versgeperst fruitsap, eieren naar wens bereid, streekkazen en zelfgemaakte confituren. Geen standaard smaken, wel zinnenprikkelende combinaties zoals pruim-grappa of wat dacht je van druif met cava? En net als je denkt dat het niet beter kan, komt de gastvrouw vrolijk uit haar keuken met zelfgemaakte pralines of een stuk versgebakken taart. Met liefde gemaakt, dat smaakt hier dubbel en dik.

Uitbaatster boetiekhotel Burgemeesterhuys in Beringen

Warm welkom

Stap je boetiekhotel Burgemeesterhuys binnen, dan wacht er je een warm onthaal door Wim en Marilda. Twee mensen die er alles aan doen om je helemaal herboren terug naar huis te sturen. Zeker na zo’n overheerlijk ontbijt! Wil je regio Beringen beter leren kennen, dan stippelt Wim met plezier een fietsroute voor je uit. De fietsen staan bij aankomst vertrekkensklaar. Als dat geen luxe is! 

Ben jij helemaal geïnspireerd en zou je het unieke verhaal achter dit hotel graag zelf willen beleven? Boek dan snel je verblijf.