01-01-2021

Logies met een uniek verhaal: Varnhof

Ontdek het verhaal van Dominique. Naast zijn job als fruitteler zocht hij naar een passend bijberoep. Liefst een waar hij zijn liefde voor de natuur en de streek kon combineren. Toen de langverwachte vergunning na 10 jaar eindelijk in de bus viel kon hij starten aan het avontuur van zijn leven: een oude boerderij in Teuven omtoveren tot gastenverblijf.

Uitbater van gastenverblijf Varnhof in de Voerstreek

Modern met een twist

De oude boerderij had alles: een authentieke gevel, veel licht en ruimte genoeg om er gastenkamers in te maken. Om van de woning een volwaardig vakantieverblijf te maken kreeg deze een fixe make-over. Alleen de buitenmuren bleven overeind. De negen slaapkamers werden, net als de rest van het huis, modern en met alle nodige comfort en luxe ingericht.

Laat je beteuveren

Varnhof is de hoogstgelegen vakantiewoning van Vlaanderen. De grootste troef is dan ook vooral het uitzicht dat hier voor het wauw-effect zorgt. Vanop de eerste etage kijk je over een domein van 11 ha aan fruitbomen én een prachtig, groene vallei. In de lente zie je vanuit je bed duizenden witte appel- en perenbloesems, in het najaar rijpend fruit. En in de winter, met wat geluk, een deken van sneeuw. Zet de ramen ’s ochtends wagenwijd open en haal diep adem. Je zal ons gelijk geven, meer zen kan je niet worden. Wie hier logeert wordt automatisch één met de natuur. Geen stress, alleen maar rust en complete ontspanning.

Met de fiets trek ik geregeld op verkenning, en ik blijf me verbazen hoe mooi Teuven en de rest van de Voerstreek wel niet is.

Gastenverblijf Varnhof in de Voerstreek in de sneeuw

Vergeet ook niet de omgeving te verkennen. Vraag Dominique zeker naar toffe fiets- en wandeltips. Hij verrast je graag met de mooiste routes, als het even moet in drie talen. “Ik vind het belangrijk om mijn gasten in hun eigen taal te verwelkomen, we wonen hier ten slotte kortbij het Drielandenpunt. Met de fiets trek ik geregeld op verkenning, en ik blijf me verbazen hoe mooi Teuven en de rest van de Voerstreek wel niet is. Die passie delen met mijn gasten, is het mooiste wat er is!"

Fruitontbijt in gastenverblijf Het Varnhof

Weg zijn we

Ontwaken met een panorama om stil van te worden? Dan is gastenverblijf Varnhof zeker je ding. Kom je in het juiste seizoen, dan kan je proeven van de lekkere appelen en peren. De vakantiewoning is geschikt voor max. 22 personen, maar op dit moment is het ook mogelijk om in kleinere gezelschappen (4 tot 10 pers.) te verblijven. Tip: Bezoek tijdens het oogstseizoen Dominiques streekwinkel vol lekker fruit.

Ben jij helemaal geïnspireerd en zou je het unieke verhaal achter dit hotel graag zelf willen beleven? Boek dan snel je verblijf.