01-03-2021

Logies met een uniek verhaal: Hoeve Genemeer

Alles begint met een droom. Zo ook het verhaal achter vakantieverblijf Hoeve Genemeer in Beringen. Gastheer Kim combineerde zijn passie voor de zorg met de wens om te ontzorgen en bouwde samen met zijn vriendin Hannelore aan een plek waar rust, gezelligheid en warmte primeren. Een plek waar je even ontsnapt aan de realiteit en waar je niets, nada, noppes tekort komt.

Uitbaters van Hoeve Genemeer in Beringen
Vakantieverblijf Hoeve Genemeer in Beringen

Droom wordt werkelijkheid

Vijftien jaar lang ging Kim mee als reisbegeleider van mensen met een beperking. Hij stippelde aangepaste wandelingen uit en werkte mee aan allerlei workshops. Puur als hobby. Maar hij voelde dat er meer in zat. “Al van kinds af wou ik een B&B runnen, dus waarom de twee niet combineren?” Door een gelukkig toeval vond hij zijn droompand - een oude hoeve aan de voet van een mijnterril - op een steenworp van zijn geboorteplek Paal. 

Huiselijk en persoonlijk

Dat Kim met hart en ziel aan dit project werkte is een understatement. Hij verbouwde de oude hoeve tot een sfeervol vakantiehuis met vijf studio’s voor drie tot zes personen. Met extra aandacht voor de noden van mensen met een beperking. “Hoewel alle slaapkamers beschikken over een hoog-laagbed, een aangepaste badkamer met tillift en snoezelbad, voelt het hier allesbehalve koel of klinisch aan. Integendeel, we kozen net voor een ruime, moderne inrichting: huiselijk en persoonlijk. Een warme thuis voor iedereen die even willen ontsnappen aan de dagelijkse ratrace.”

Ik kan het niet laten om het mensen naar hun zin te maken. Het zit gewoon in mijn bloed.

Slaapkamer van Hoeve Genemeer in Beringen

Bij een warme thuis hoort een warm onthaal. Koken voor een grote groep, uitstappen op maat uitdokteren, opblaaszwembadjes vullen … niets is te veel. “Het voelt goed om een meerwaarde te kunnen bieden. Het zit hem vaak in de kleine dingen. Soms betrekken grote groepen me zelfs in hun vakantieverhaal.” Samen met zijn vriendin Hannelore werkte Kim een ‘onthaalboek’ uit. Ze testten lokale attracties en restaurants op hun toegankelijkheid en aangepast aanbod. Omdat Hannelore zelf in een rolstoel zit, konden ze perfect alle pijn- en pluspunten in kaart brengen. Een extra troef in de service die de gasten enorm appreciëren.

De geitjes van vakantieverblijf Hoeve Genemeer in Beringen

Eindeloos genieten

Met be-MINE om de hoek valt hier trouwens veel te beleven. Van duiken in TODI, klimmen in Alpamayo tot het ontrafelen van het mijnverleden in het Mijnmuseum. En alsof dat alles nog niet genoeg is, kan je je zintuigen prikkelen op het Blotevoetenpad, een zalige fietstocht maken met aangepaste fietsen of gewoon lekker chillen in de tuin met uitzicht op de groene mijnterril.

Ben jij helemaal geïnspireerd en zou je het unieke verhaal achter deze vakantiewoning graag zelf willen beleven? Boek dan snel je verblijf.