01-08-2021

Logies met een uniek verhaal: Mussenburghof

Familie Steensels, uitbaters van de Hotel Mussenburghof

Bij Hotel Mussenburghof wandel je binnen in een prachtig gerenoveerde 19e-eeuwse langgevelhoeve. Het charmante pand ligt vlak aan de Zuid-Willemsvaart en wordt uitgebaat door de familie Steensels. Een fijne plek voor levensgenieters en Bourgondiërs.

De tuin van hotel Mussenburghof in Bree

Thuiskomen op vakantie

Boek je een overnachting in Hotel Mussenburghof in Bree dan voelt het een beetje als thuiskomen, hetzij met wat extra verwennerij. Dat komt in de eerste plaats door de uitbaters zelf. “Ik was uitgekeken op mijn job bij Ford en klaar voor een nieuwe uitdaging. Toen ik op dit pand stootte, viel de puzzel in elkaar.” Samen met zijn vrouw waagde Jan de sprong. En met succes. Want bijna 20 jaar later runnen ze hun familiehotel met nog evenveel warmte én gastvrijheid.

Smaken om van te smullen

De renovatiewerken waren niet van de minste en de 400-jaar oude achterbouw ging met de grond gelijk. Authentieke elementen bleven, waaronder de prachtige gevel uit 1895. Nu telt Mussenburghof 17 eigentijdse kamers met privé-badkamer. Wie hier een nacht logeert, valt met zijn spreekwoordelijke gat in de boter. Je slaapt niet alleen in voortreffelijke bedden, de familie Steensels legt je ook culinair in de watten. Geen greintje pretentie, maar eerlijke gerechten en smaken die er boenk op zitten. “Onze gasten soigneren, daar worden wij gelukkig van.” Met passie voor het vak serveren ze elke avond een uitgebreid diner in buffetvorm mét wisselende specialiteiten.

Onze gasten soigneren, daar worden wij gelukkig van.

Geen kans op keuzestress...

Een tweede of zelfs derde keer langs het buffet passeren, wordt warm aanbevolen. Vaste gasten hun lievelingsmenu serveren? Ook daar draait Jan zijn hand niet voor om. “Habitués komen speciaal terug voor onze keuken. Door de jaren zijn sommigen echt vrienden geworden. En zo leer je iedereen zijn ‘goesting’ kennen … da’s voor ons gewoon een vorm van gastvrijheid.” Oh ja, vraag Jan zeker naar zijn tomatensoep en chocomousse: eten waar je gelukkig van wordt!

Uitbater met paard van hotel Mussenburghof in Bree

Mooie Maas

Je tegoed doen aan al deze lekkernijen kan perfect zonder schuldgevoel. Mussenburghof ligt ideaal om te fietsen of wandelen langs de mooie Maas. Aanrader in de buurt: het witte stadje Thorn. Of zoek het ruigere en heuvelachtige gebied richting Neeroeteren op. Ook met paard (en koets) ben je hier welkom om urenlange tochten over het ruiter- en menroutenetwerk te maken. Jan helpt je met plezier op weg om een route uit te tekenen. Want naast koken is hij meester in het uitstippelen van wandel- en fietslussen.

Ben jij helemaal geïnspireerd en zou je het unieke verhaal achter dit hotel graag zelf willen beleven? Boek dan snel je verblijf.