27-04-2021

Logies met een uniek verhaal: B&B De Fruithoeve

uitbaters fruithoeve

Hij runde een fruitbedrijf, zij droomde van een B&B. En zo breidden An en Jan, samen met hun twee dochters, hun boerderij uit tot een fruitige B&B. Midden in het landelijke Schalkhoven.

uitbater fruithoeve

De perfecte combo

Negen jaar geleden opende B&B De Fruithoeve haar deuren. An droomde al langer van een eigen B&B of vakantiehoeve. Bij Jan moest het idee wat langer rijpen. Zijn grootste twijfel: een boerderijvakantie op het platteland, is daar een markt voor? De twijfels bleken ongegrond en hij volgde An in haar droom. Of hij liever tussen de bomen werkt of klusjes klaart in de B&B? "Dat is appels met peren vergelijken. Het is de combinatie die werkt, waarbij An en Ik elkaar perfect aanvullen."

Hallo vakantiegevoel

An liet er geen gras over groeien. In amper drie maanden tijd lagen de plannen en bouwvergunning op tafel. “We wilden het in één keer goed doen, het is per slot van rekening ons levenswerk.” De kamers werden landelijk, maar vooral praktisch ingericht. Met een gastenkamer, familiekamer en vakantiewoning mikken ze op wandelaars, fietsers en gezinnen. Logisch, want met de Kluis van Vrijhern en Alden Biesen om de hoek, kan je hier prachtig wandelen en fietsen. Een bijkomende troef: de kinderen kunnen urenlang zwemmen en ravotten in de tuin, terwijl de rest van het gezelschap in de gemeenschappelijke keuken een heerlijke lunch maakt. Of haal − lekker makkelijk − gewoon iets af. Vakantiegevoel … check!

In de lente zoef je tussen de geurende bloesems, in het najaar bol je langs het plukrijpe fruit.

fruithoeve elektrische wagentjes

In de ban van bloesems

Ontspannen zonder inspanning. Klinkt goed, nietwaar? Een warme aanrader is een rondrit met de elektrische wagentjes! In de lente zoef je tussen de geurende bloesems, in het najaar bol je langs het plukrijpe fruit. De spectaculaire Haspengouwse panorama’s krijg je er gratis bovenop. "Ik merkte dat onze gasten bijzonder geïnteresseerd waren in het verhaal rond ons fruitbedrijf. "Welke soorten telen jullie? Wat is een hagelkanon? En waarom gebruiken jullie windmolens? En dus kwam ik met het idee van de ecologische wagentjes." Gewapend met een infoboekje ontdek je op eigen tempo leuke weetjes over de fruitbomen, terwijl je geniet van de prachtige omgeving. "Na zo’n rondrit zijn ze vol bewondering voor het metier van fruitteler."

fruithoeve picknick

Appeltjes voor de dorst 

Geef je tocht door fruitplantages en velden een extra boost met een picknick voor onderweg. An vult deze met plezier vol lekkers zoals een stuk vers fruit en geperste appelsap. Passeer ook zeker in de hoevewinkel. Naast eigen fruit bieden An en Jan ook lekkere streekproducten van collegatelers aan zoals aardbeien, asperges en hoeveyoghurt. Liever zelf de handen uit de mouwen steken? Zoek Jan op in zijn plantage en pluk je eigen appels en peren recht van de boom!

Ben jij helemaal geïnspireerd en zou je het unieke verhaal achter deze B&B graag zelf willen beleven? Boek dan snel je verblijf.