01-07-2021

Logies met een uniek verhaal: Hotel Malpertuus

Uitbaters Hotel Malpertuus in Riemst

Overnachten in een familiehotel waar de koers nooit veraf is, de kussens heerlijk zacht zijn en je na een dagje fietsen of wandelen verwelkomd wordt met een glimlach én een dampend bord pasta. Dat kan, in Hotel Malpertuus in Riemst!

Gevel van Hotel Malpertuus in Riemst

Thuishaven van wielerhelden

Echte wielerfreaks zetten Hotel Malpertuus best op hun bucketlist. Hier slaap je waar wielerlegendes als Eddy Merckx en Mario Cipollini zich klaarstoomden voor het betere klimwerk en droomden van een ritzege. Heel wat nationale en internationale wielerploegen zijn hier kind aan huis. Niet gek, als je weet dat de oprichter van dit hotel gewezen profwielrenner Yvo Molenaers is. Vandaag runnen zoon Emile en dochter Daniëlle het hotel. En dat doen ze met hart en ziel.

De Tour win je in bed

Overnacht je bij de familie Molenaers, dan kom je terecht in een warm nest. Van persoonlijke aanraders over de streek. "We willen vooral dat onze gasten zich thuis voelen tijdens hun verblijf in de prachtige fruitstreek Haspengouw.” Tot een uitgebreide culinaire maaltijd van chef Daniëlles hand. Zij staat in het aangrenzende restaurant Melograno aan het roer en schudt de zaligste pasta’s en risotto met veel liefde uit haar mouw.

In de keuken van hotel Malpertuus in Riemst

Fabel of feit: meer dan vijftien winnaars van grote koersen brachten de nacht door in 'Kamer 11'.

’s Avonds kan je nog even napraten met een drankje aan de gezellige bar, waar pater familias Yvo misschien wel een verhaaltje voor het slapengaan met je deelt. Verhalen uit vervlogen tijden, maar ook leuke weetjes. Zoals de legende van kamer 11. Fabel of feit: meer dan vijftien winnaars van grote koersen brachten er de nacht door. Wil je zelf gaan voor goud … je weet welke kamer moet boeken. Krijg je deze kamer niet vast? Dan geniet je in één van de 29 andere stijlvolle en moderne kamers van je nachtrust.

Kamer in hotel Malpertuus in Riemst

Voor levensgenieters

Na een heerlijk uitgebreid ontbijt kan je weer tegen een stootje. En dat is ook wel nodig in dit heuvelachtig gebied. “Je e-bike een versnelling hoger zetten, is geen schande hier. Met schatten als de Grotten van Kanne, De Brug van Vroenhoven en Landcommanderij Alden Biesen om de hoek, is het hier prachtig fietsen en wandelen. Liever een lus op maat? Die stippelen we met plezier voor je uit.” Extra tip van Emile: "Echte levensgenieters sluiten de dag af met een glaasje vino in wijnkasteel Genoels-Elderen, het enige wijnkasteel van België."

Ben jij helemaal geïnspireerd en zou je het unieke verhaal achter dit hotel graag zelf willen beleven? Boek dan snel je verblijf.