De Limburgse Kempen is een gebied waar iedereen zijn goesting vindt. Het is er geweldig om met kinderen naartoe te gaan, of te gaan paardrijden, van het goede leven te genieten en vooral: de mooiste natuurgebieden te ontdekken!

Lommel - © Guy van Grinsven

Groot in alles

Want de Limburgse Kempen zijn gewoon groot in alles. Niet alleen is Nationaal Park Hoge Kempen het enige nationaal park van België, maar ook Bosland vormt zo maar even het grootste aaneengesloten bosgebied van Vlaanderen. En De Wijers bestaat uit meer dan 1000 vijvers. En vergeet GrensPark Kempen~Broek niet, het enige driesterren-stiltegebied van België. In de Duinengordel beklim je dan weer de hoogste landduin van ons land. Zoveel unieke natuur in deze regio, dat moet je gezien hebben!

Bree - © Koen De Langhe

Paardenparadijs

Paardenliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de Limburgse Kempen. Het ruiter- en menroutenetwerk bestaat uit maar liefst 600 kilometer aan meestal onverharde ruiterpaden, door indrukwekkende natuur. Het is echt een must voor iedere ruiter om minstens één keer te paard door de Limburgse Kempen te trekken.