Oudsbergen

Oudsbergen is gelegen in het noordoosten van Limburg. De naam verwijst naar de Oudsberg, de hoogste en grootste landduin van Vlaanderen. De wandel-, fiets- en ruiterpaden brengen je naar de mooiste plekjes van Duinengordel en de Abeekvallei.

Beklim de hoogste landduin

Trek je wandelschoenen aan en verken de landduinen, vennen, heide en bossen van natuurgebied Duinengordel. Beklim zeker de Oudsberg en geniet aan de top van het prachtige uitzicht. Of ga eens op pad met een schaapsherder in de Abeekvallei, een drassig gebied met bossen, moerassen en hooiland. Onderweg smul je van een heerlijke picknick met streekproducten.

Gezin picknickt in Duinengordel

Iets meer tempo

Fiets langs molens, boerderijen, door beekvalleien en bossen. Stippel zelf je route uit of volg één van de kant-en-klare lussen. Meer uitdaging nodig? De mountainbikeroutes in Duinengordel zijn verbonden met deze van Nationaal Park Hoge Kempen. Goed voor 200 kilometers malen. En paardenliefhebbers leven zich uit op de voornamelijk onverharde ruiterpaden van het ruiternetwerk Duinengordel. Van knooppunt naar knooppunt in draf, galop, met de huifkar of koets.

Paard en kar door het water van de doorwaadplaats in Oudsbergen