'Fietsen door de Bomen' in Nationaal Park Bosland

In Pijnven fiets je nu door de bomen. Naast 'Fietsen door het Water' telt Limburg nu een tweede grote fietsbeleving: 'Fietsen door de Bomen'. Op dit fietspad geraak je veilig in hogere sferen. Letterlijk, want je fietst via een dubbele cirkel tot op 10 meter hoogte tussen de bomen. Je ziet, voelt en ruikt de natuurpracht.

'Fietsen door de Bomen' doe je in Hechtel-Eksel, aan het Pijnven in Nationaal Park Bosland, ter hoogte van knooppunt 272 van het fietsroutenetwerk. En dat is niet toevallig. Bosland is het grootste aaneengesloten bosgebied van Vlaanderen en slaagt erin mens en natuur te verbinden.

Net zoals bij 'Fietsen door het Water' biedt dit fietspad een unieke fietsbeleving in harmonie met de natuurlijke omgeving. Je beleeft de natuur op een heel andere manier en wordt als het ware één met het bos. Het pad stijgt geleidelijk tot een hoogte van 10 meter en is 700 meter lang. De palen symboliseren de rechte stammen van de dennenbomen. Dat zorgt ervoor dat de constructie mooi in de omgeving opgaat.

Vergeet zeker geen selfie te nemen en te delen met #FDDB.

Individuele tarieven

  • n.v.t.

Faciliteiten

Buggyvriendelijk
Rolstoelvriendelijk